Fregola cu rodie, fistic si merisoare
Unul dintre felurile mele preferate de mancare este cel in care iau un tip de cereala (quinoa, mei, orz, grau, amaranth, orez and such) si sa le amestec cu tot felul de ingrediente aromate si texturate, sa le scald in ulei de masline si sa le mananc cu ligheanul pofta.
De data asta am ales fregola (care seamana foarte bine cu cuscusul israelian) – e ca un tip de pasta facut din semolina, originar din Sardinia. Nu prea reusesc sa-l gasesc in Romania (acum cativa ani exista la Mega Image o varianta greceasca, vanduta tot sub numele de cuscus), asa ca imi fac stocuri de peste tot de pe unde ajung – acum doi ani din Grecia si anul trecut din Israel si Toscana.
In cazul de fata, fregola poate fi inlocuita cu cuscus sau orice alt tip de pasta mica.
INGREDIENTE
10 minute, 4-6 portii
- 250g fregola (paste)
- 1 rodie
- 80g merisoare taiate grosier
- 60g fistic tocat
- 1 legatura patrunjel tocat
- ulei de masline
- pudra de ardei cayenne
- sare si piper proaspat rasnit
Adu la punctul de fierbere o oala cu apa. Adauga pastele si fierbe-le conform instructiunilor, pana sunt al dente, apoi scurge-le si pune-le intr-un bol.
Adauga restul ingredientelor, amesteca bine, si exagereaza cu piperul proaspat rasnit. Eu asa fac.
Pai si eu as putea sa mananc un lighean cu haleala de asta buna!!!!Miam!
Awesome, merge si cu alt tip de paste? Ah, mi-ai facut dor de taitei cu nuca (drooling)
Pai doar orzul si graul sunt cereale :)
Si celelalte ce sunt?
Ce sint merisoarele si de unde se cumpara?
http://lmgtfy.com/?q=merisoare
gasesti semolina la o butica in piata Matache – ceva cu …Asiatice in coada :)