Biscuiti cu malai, lamaie si vanilie

18 May 2011, Cristina Mazilu

Cred ca prajiturile si biscutii cu malai sunt delicioase, dar mai cred ca nu toti imi impartasesc parerea. Mie imi plac tocmai pentru ca au o textura crocanta-zgrunturoasa, altii probabil ca vor ramane cu impresia ca au mancat un fursec cu nisip dupa prea multe beri in Vama.

Dar eu insist in pasiunea mea de mamaligar, asa ca am amestecat 200g faina cu 130g malai si jumatate lingurita de sare. In robot (se poate si cu mixeru’), am cremuit 225g unt cu 135g zahar si 1 lingura de coaja de lamaie rasa. Am adaugat, pe rand, 1 ou si 1 galbenus, amestecand bine dupa fiecare. Am picurat si o lingurita de extract de vanilie. Apoi am adaugat, treptat, amestecul de faina. Si gata a fost aluatul.

Si aici sunt mai multe variante – cea mai usoara e sa faci bilute din aluat, sa le asezi pe o tava tapetata cu o foaie de copt, sa le turtesti usor cu podul palmei (sau cu o furculita daca vrei dungi ;p) sau sa le pui intr-un poche cu dui intr-o forma stelata (spritz cred ca-i zicea bunica) si sa le aranjezi frumos in floricele si alti fluturasi. Dar orice varianta ai alege, in final tava intra la cuptorul incins la 180C si iese dupa 15 minute cu niste fursecuri calde. Din compozitia de mai sus ies vreo 40 de cookiez.

In concluzie, sper ca nu-s singura care ar manca “fursecuri din mamaliga cu unt” :p
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. Antonina says:

    Eu una ador crocantzeala malaiului..:) Prima mea prajitura pe blog a fost una cu malai, crispy and lovely in acelasi timp..Asa ca sunt addicted ! fan mamaligar, fan biscuiti cu malai, lamaie si vanilie :) O zi frumoasa

  2. Elena says:

    Suna si arata foarte apetisant. Ai pus 1 ou intreg + 1 galbenus, zici?
    Am pus-o pe lista “de incercat cand voi avea cuptor”.

  3. Mazilique says:

    @antonina – si tie sa-ti fie frumoasa :)
    @elena – chiar asa zic ;) spor cu cuptoru’

  4. Dana says:

    Ce pot sa zic Mazi mai mult de: vazut, facut, mancat!?
    Dar i-am facut niste mici modificari (si tot a iesit super!). Am inlocuit untul cu ulei, pastrand cantitatea si am pus 2 oua intregi. Am batut ouale cu zaharul, adaugand uleiul, apoi lamaia (la mine a fost portocala). In rest totul e identic. Ma rog, mai putin tava numarul 2 care mi-a iesit putin … “bronzata” (am uitat de ea in cuptor).
    Thanks de idee!

  5. alison says:

    super!eu am facut si biscotti cu malai…

  6. Raluca-Alexandra Mocanu says:

    I-am facut astazi si sunt grozavi…aroma de lamaie este divina.

  7. La mine n-au vrut si pace. Moi si arsi pe fund, desi am folosit exact cantitatile tale. Suspectez malaiul asta pe care l-am gasit aici ca nu-i bun :-(.

  8. Alina says:

    Ne poti spune ce extract de vanilie folosesti si iti place?

Comenteaza
Follow on Instagram