My Mediterranean Party
Toata treaba asta cu mancarea, gatitul & co e foarte simpla pentru mine. Am inceput sa ma impiedic prin bucatarie acum cativa ani pentru ca imi placea sa le dau de mancare prietenilor (uneori chiar si impotriva vointei si dorintei lor, da’ aia e). Si daca acum se mai intampla sa repet experienta este fix din acelasi motiv.
Stiu ca multi dintre voi nu aveti timp (si uneori chef) de gatit, dar tocmai de asta bat eu campii pe aceasta aceeasi tema. Ca poate va pacalesc sa incercati. Si cea mai simpla metoda prin care sa va convingeti e sa dati o petrecere cu mancare si sa vi-i chemati pe cei dragi. O sa se bucure, iar voi o sa vreti sa mai faceti.
Eu asa am facut marti seara (serios acum, de ce sa mai astept weekendul? e mult mai challenging sa-ti petreci miercurea intr-un combo de food coma si mahmureala la 45°C).
Pregatirea a durat maaaaaxim 15 minute si asta in mare parte pentru ca am stat si m-am uitat ca psihopata la cele 300sinustiucate de farfurii incercand sa aleg unele pentru petrecere.
Nu e prima data cand o spun, da’ cred ca e bine sa o repet: cel mai important la o petrecere e ca GAZDA SA NU STEA IN BUCATARIE. Sau ma rog, sa nu gateasca, cuz she/he’s missing all the fun. Toata schema e sa iei inainte o gasca de ingrediente misto care mai ca se combina singure-n farfurie. Asa ca dupa o tura la Lidl, unde luni incepuse saptamana mediteraneana, care reuneste produsele vedeta din Saptamana Greciei, Spaniei si Italiei, s-au intamplat cele de mai jos:
De salata asta (Tuna Ventresca Salad) m-am indragostit eu la Madrid acum doua luni. E super simplu de facut, doar ce am amestecat pe un platou 1 ceapa si 2 rosii mari de gradina taiate felii, impreuna cu ½ de borcan de ton alb in ulei de masline Sol & Mar rupt in bucati si 2 ardei copti Freshona taiati fasii.
Schemele astea pe bat le-am invatat tot din Madrid, pentru ca primeam cate o scobitoare de fiecare data cand comandam una caña de cerveza la Taberna La Dolores. Si am primit multe scobitori…
Revenind – tot ce tre’ sa faci e sa infigi pe bat cate 1 felie de Tapas de Chorizo Sol & Mar, 1 fasie de ardei copt Freshona si 1 maslina verde Sol & Mar.
Am incropit si o salata greceasca din 2 rosii taiate cubulete, 1 castravete taiat la fel, 1 mana de de masline Sol & Mar, 1 ceapa taiata felii si 1 pachet de branza feta Eridanous, plus putin patrunjel tocat marunt si ceva mai mult ulei de masline Terra di Bari Castel del Monte D.O.P – Italiamo. Langa s-a nimerit si ceva tzatiki Eridanous. Pe modelul mai bine sa fie decat sa nu ajunga…
Pe un fund de lemn am trantit o combinatie facuta din Prosciutto cotto, Prosciutto di Parma, Bresaola della Valtellina I.G.P, Coppa di Parma J.G.P si Salamo di Parma – toate Italiamo.
Langa s-au nimerit doua feluri de branza: Grana Padano – Lovilio (Italia) si Mahon Menorca – Sol & Mar (Spania).
Ca sa nu para ca am neglijat total carbohidratii, pe niste felii de paine mediteraneeana cu masline am intins un amestec de Bruschetta Italiamo (mix de rosii uscate si capere) si niste Ansoa Eridanous.
Pentru ca niciodata nu e suficient, am completat si cu un board pe care am insirat Tapas de Chorizo cu Paprika Sol & Mar, Mini Pork Salamis Specialites Francaises si Fuet Extra Sol & Mar.
Din seria nicio-vara-fara-caprese: ½ pachet de rosii cherry Candiezz, 1 pachet mini-mozzarella Lovilio si 1 mana de busuioc proaspat si ulei de masline extravirgin.
S-a mai intamplat si 1 Insalata di frutti di mare Italiamo, peste care am presarat 1 lingura de patrunjel proaspat tocat si 1 strop de zeama de lamaie.
La desert am manjit cu mascarpone niste biscuiti Novellini, peste care am indesat afine si zmeura.
Si mi-am lasat prietenii sa-si rupa singuri bucati dintr-un Torta Imperial – Sol & Mar cu migdale si sa-si toarne-n pahare bere si Rioja.
Cum spuneam – 15 effin minute!
Just tried your Tuna Ventresca Salad. Cum mi-am putut trai verile pana acum fara ea?