Supa de legume coapte si linte verde
06 Feb 2012, Cristina Mazilu
E easy comfort food, lejer de iarna, e gata in 45 de minute (din care 5 minute tre’ sa faci chestii, restul sa astepti. Rezulta 4 portii gustoase si ieftine (cam 1 leu/portie dupa calculul meu).
Am luat 250g de morcovi, 250g de pastarnac si 1 ceapa. Le-am taiat in cubulete, le-am amestecat cu 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de fulgi de chilli si 2 de chimion (plus ceva sare & piper) si le-am pus intr-o tava care a intrat la cuptorul incins la 190C. Acolo a stat 40 de minute, pana ce legumele s-au copt si erau pline de aroma si dulceata.
Intre timp, am fiert 200g de linte verde in 2 litri de supa de legume (aproximativ 20 de minute). Cand legumele au fost gata, le-am adaugat in supa, am mai dat-o intr-un clocot si asta a fost. Merge si niste coriandru proaspat sau patrunjel on top.
Eu asa mi-am petrecut inzapezirea de duminica :) Voi cu ce va laudati?
Eu mi-am petrecut-o cu un spanac cu smantana si ciuperci sote in unt si apoi la final putina smantana pentru sos :)
Eu am facut o casuta pt veverite, am pus alune si fistic in ea si am legat-o de copac, la geam. Apoi am facut cartofi frantuzesti : cartofi cubulete prajiti, ou batut cu branza deasupra la final :). Si postare pe blog seara.
Eu ma laud cu un fail https://www.facebook.com/photo.php?fbid=372161589466387&set=a.372161526133060.109660.125530564129492&type=1&theater
:))
trebuie sa fie chiar deosebita…legume coapte..preferatele mele…chiar o sa incerc !
Am facut paté-urile astea din foetaj :) http://bianqua.blogspot.com/2012/02/pates.html si le-am ras pe toate cu BF :))
Reteta si fotografia dauneaza grav celor cu pofta mare de mancare!
curry de legume si orez brun. Bun!
Eu as fi curioasa cum faci supa de legume (stockul) in care pui tot. Si daca mai poti face ceva cu legumele dupa? Am asa anxietati de despartire sa arunc legumele alea fierte.
intr-o oala cu apa pui o ceapa taiata-n sferturi, 1 morcov taiat in bucati, o bucata de telina, 1 pastarnac – cam asa ceva (poti adauga si alte legume) si le fierbi macar vreo 30 de minute. cu legumele ramase poti face un sos sau o supa crema :-)