Supa de legume coapte si linte verde

06 Feb 2012, Cristina Mazilu
E easy comfort food, lejer de iarna, e gata in 45 de minute (din care 5 minute tre’ sa faci chestii, restul sa astepti. Rezulta 4 portii gustoase si ieftine (cam 1 leu/portie dupa calculul meu).

Am luat 250g de morcovi, 250g de pastarnac si 1 ceapa. Le-am taiat in cubulete, le-am amestecat cu 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de fulgi de chilli si 2 de chimion (plus ceva sare & piper) si le-am pus intr-o tava care a intrat la cuptorul incins la 190C. Acolo a stat 40 de minute, pana ce legumele s-au copt si erau pline de aroma si dulceata.

Intre timp, am fiert 200g de linte verde in 2 litri de supa de legume (aproximativ 20 de minute). Cand legumele au fost gata, le-am adaugat in supa, am mai dat-o intr-un clocot si asta a fost. Merge si niste coriandru proaspat sau patrunjel on top.

Eu asa mi-am petrecut inzapezirea de duminica :) Voi cu ce va laudati?

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Roxana says:

    Eu mi-am petrecut-o cu un spanac cu smantana si ciuperci sote in unt si apoi la final putina smantana pentru sos :)

  2. oq says:

    Eu am facut o casuta pt veverite, am pus alune si fistic in ea si am legat-o de copac, la geam. Apoi am facut cartofi frantuzesti : cartofi cubulete prajiti, ou batut cu branza deasupra la final :). Si postare pe blog seara.

  3. coco says:

    trebuie sa fie chiar deosebita…legume coapte..preferatele mele…chiar o sa incerc !

  4. Bianqua says:

    Am facut paté-urile astea din foetaj :) http://bianqua.blogspot.com/2012/02/pates.html si le-am ras pe toate cu BF :))

  5. Tarom says:

    Reteta si fotografia dauneaza grav celor cu pofta mare de mancare!

  6. CosmICS says:

    curry de legume si orez brun. Bun!

Comenteaza
Follow on Instagram