Chec cu zmeură
Saptamana asta a fost raspberry fest la mine-n bucatarie, iar asta e o prajitura care e super simplu de facut – trebuie doar sa amesteci niste ingrediente intr-un bol (ok, doua boluri) si sa astepti cat se rumeneste in cuptor.
Aceeasi compozitie se declina foarte bine intr-o gramada de forme – mini checuri, briose, poti sa faci blat de tort pe care sa-l tai apoi in doua si sa-l umpli cu ganache de ciocolata. Anything goes. Have fun!
INGREDIENTE
10 minute pregatirea, plus 45 de minute timpul de coacere
- 50g unt
- 150g zahar
- 250g faina
- 2 oua
- 300ml smantana grasa fermentata
- ½ plic praf de copt
- 200g zmeura
Topeste untul intr-o craticioara. Intr-un bol, amesteca ouale cu zaharul folosind un tel, apoi adauga untul, smantana si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena.
Intr-un alt bol amesteca faina impreuna cu praful de copt si zmeura. Toarna deasupra compozitia de oua si smantana si omogenizeaza folosind o spatula (incearca sa nu zdrobesti zmeura prea tare).
Compozitia am turnat-o apoi intr-o forma de Gugelhupf (bundt cake) (merge la fel de bine intr-o tava normala de chec sau – even better! – in forme de briose) unsa cu unt, pe care am dat-o apoi la cuptor timp de 45 de minute, pana ce prajitura era rumenita si trecea testul scobitorii.
Este super buna! Eu am adaptat-o la post cu smantana de cocos si piure de banane in loc de oua. Yammy!
Il fac acum intr o tava rotunda cu fund detasabil. Tai la mijloc si bag dark cioco ganache. Oh si are visine si rom in loc de zmeura. Abia astept degustarea !!! Revin :-)