Chec cu zmeură

05 Aug 2015, Cristina Mazilu

Saptamana asta a fost raspberry fest la mine-n bucatarie, iar asta e o prajitura care e super simplu de facut – trebuie doar sa amesteci niste ingrediente intr-un bol (ok, doua boluri) si sa astepti cat se rumeneste in cuptor.

Aceeasi compozitie se declina foarte bine intr-o gramada de forme – mini checuri, briose, poti sa faci blat de tort pe care sa-l tai apoi in doua si sa-l umpli cu ganache de ciocolata. Anything goes. Have fun!
 

INGREDIENTE

10 minute pregatirea, plus 45 de minute timpul de coacere

    • 50g unt
    • 150g zahar
    • 250g faina
    • 2 oua
    • 300ml smantana grasa fermentata
    • ½ plic praf de copt
    • 200g zmeura

 

Topeste untul intr-o craticioara. Intr-un bol, amesteca ouale cu zaharul folosind un tel, apoi adauga untul, smantana si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena.

Intr-un alt bol amesteca faina impreuna cu praful de copt si zmeura. Toarna deasupra compozitia de oua si smantana si omogenizeaza folosind o spatula (incearca sa nu zdrobesti zmeura prea tare).

Compozitia am turnat-o apoi intr-o forma de Gugelhupf (bundt cake) (merge la fel de bine intr-o tava normala de chec sau – even better! – in forme de briose) unsa cu unt, pe care am dat-o apoi la cuptor timp de 45 de minute, pana ce prajitura era rumenita si trecea testul scobitorii.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Lorelei says:

    Este super buna! Eu am adaptat-o la post cu smantana de cocos si piure de banane in loc de oua. Yammy!

  2. Andreea says:

    Il fac acum intr o tava rotunda cu fund detasabil. Tai la mijloc si bag dark cioco ganache. Oh si are visine si rom in loc de zmeura. Abia astept degustarea !!! Revin :-)

Comenteaza
Follow on Instagram