Garbanzos con chorizo // Tocana de naut cu chorizo
Cum ramasesem cu un excedent de chorizo in frigider de la petrecerea mediteraneana, am zis sa fac bine si sa-l mananc si altfel decat gol. Sau gol cu bere (cuz apparently that’s also an option). Sau gol cu mustarul asta pe care l-am descoperit la inceputul verii si de care tot fac abuz de atunci.
Asa am ajuns la concluzia ca o tocana inspirata din obsesiile mele spaniole recente ar fi o idee buna. Turns out I was right. Sooo right.
INGREDIENTE
20-30 de minute, 2 portii
- 250g naut fiert (sau 1 conserva)
- 3 rosii
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 100g chorizo
- 1 lingurita paprika afumata
- 3 linguri ulei de masline
In mod normal, treaba asta se face aruncand toate ingredientele intr-o tigaie si gatindu-le impreuna. Dar pentru ca am vrut sa mai dau si peste ceva crocant din cand in cand, am procedat dupa cum urmeaza.
Am incins intr-o tigaie doua linguri de ulei, am calit ceapa pana cand s-a inmuiat. Am adaugat apoi rosiile pe care le taiasem in cuburi si am mai gatit toata treaba vreo zece minute.
Intr-o tigaie separata, am incins o lingura de ulei si am pus nautul si feliile de chorizo, pe care le-am rumenit bine.
Deja cred ca e simplu de imaginat ce-a urmat – in tigaia mai incapatoare (aia cu naut si chorizo) am turnat sosul de rosii, am adaugat paprika afumata, ceva sare si piper proaspat rasnit, si am amestecat.
Dupa care am mancat mult si bun si n-am vrut sa impart cu nimeni din motive evidente.
Imi place si mie reteta, numai ca eu am tot adaugat ingrediente: calesc ceapa si ardei iute, apoi adaug un mix de legume congelate, carnati picanti unguresti si nautul, rosii in suc, iar la final mult patrunjel si piper cayenne.
iti dai seama ca data viitoare o fac cu de toate. doar prima data am zis sa o las cum au facut-o spaniolii :-)