Stir fry cu porc, mangetout, ardei si noodles
Exista trei chestii pe care le fac atunci cand mi-e foame si nu stiu ce sa gatesc. De cele mai multe ori, atunci cand se intampla asta, nu am chef si timp nici de cumparaturi – pentru ca mi-e foame ACUM, nu cand ma intorc dupa o plimbare care include o piata, un supermarket si o bacanie sau delicaterie.
Asa ca recurg la repertoriul de trei chestii rapide, care pot fi executate cu ce gasesc prin frigider si camara: paste, stir fry sau tocana (acesta din urma, in varianta ei rapida – cum ar fi asta, asta sau asta – poate fi executata in sub jumatate de ora).
Asa s-a intamplat si cu reteta de mai jos. Nimeni nu s-a plans, so I lived to cook another day.
INGREDIENTE
20 de minute, 3-4 portii
- 500g carne porc, ceafa sau muschiulet
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de ghimbir ras
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingura de miere
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute verde
- 150g mangetout
- 150g noodles cu ou
- 3-4 linguri de seminte de susan usor prajite
Incinge uleiul intr-un wok (poti folosi si o tigaie incapatoare daca trebuie sa improvizezi) si prajeste carnea pe foc mediu spre mare, pentru cateva minute, pana capata o crusta rumena.
Cat timp carnea se prajeste, rade ghimbirul si toaca marunt usturoiul (sau poti folosi o presa de usturoi). Pune-le impreuna intr-un castronel si adauga doua linguri de sos de soia si o lingura de miere. Amesteca.
Curata ardeiul gras si taie-l in fasii subtiri, iar ardeiul iute – in rondele. Spala si scurge pastaile de mangetout.
Adauga legumele tocate in wok si gateste amestecand timp de 2 minute, apoi adauga sosul de soia amestecat cu ghimbir, usturoi si miere. Amesteca bine si continua sa gatesti amestecand, pana cand legumele se inmoaie putin, iar carnea e patrunsa. lasa-le pe foc pana cand legumele se inmoaie.
Pregateste pastele conform instructiunilor de pe pachet (cel mai probabil vor trebui fierte aproximativ 3 minute), scurge-le si adauga-le in wok. Presara semintele de susan si amesteca bine.
That’s all.