Curry de dovleac cu tofu, mango si spanac

17 Nov 2015, Cristina Mazilu

Asa cum am promis inca de la inceputul verii, am continuat experimentele in bucatarie cu tofu, fie chiar si pentru simplul motiv ca I want to prove Oana wrong atunci cand spune ca branza de soia are gust de “scârţ din ăla în care se împachetează televizoarele”.

Ce-am facut de data asta e un curry foarte aromat, despre care as fi putut spune ca e comfort food daca bunica mea ar fi fost din Asia si nu din Moldova. De asemenea, ideea mi-a venit la fix pentru ca tocmai ce ramasesem cu niste extra bucati de dovleac copt dupa ce executasem o variatiune pe tema chestiei asteia.

Treaba se aliniaza in felul urmator:

curry cu tofu si dovleac ingrediente
INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • ½ dovleac placintar (aproximativ 200g), curatat, taiat in cubulete si copt
    • 1 cutie de tofu Inedit in saramura
    • ulei vegetal
    • 80g de orez basmati brun
    • 1 ceapa
    • 1 bucata de ghimbir de aproximativ 1cm
    • 1 catel de usturoi
    • ½ lingurita turmeric
    • ½ lingurita chimion pudra
    • ½ lingurita coriandru pudra
    • 1 lingura de pasta de curry rosu
    • ½ mango, taiat in cuburi
    • 200g baby spanac
    • 150ml supa de legume (sau apa)
    • 150ml lapte de cocos
    • 1 lime

 
Scurge tofu si usuca-l cu un prosop de hartie, apoi taie-l in bucati egale.

curry cu tofu si dovleac-2

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste tofu pe ambele parti, pana ce se rumeneste, apoi pune-l deoparte.curry cu tofu si dovleac-3

Intre timp, fierbe orezul pana ce e al dente. Scurge-l si acopera-l ca sa-l pastrezi cald.

curry cu tofu si dovleac-4

Toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

curry cu tofu si dovleac-5

Intr-un wok sau intr-o tigaie non-aderenta, incinge o lingura de ulei si prajeste ceapa timp de doua minute, pana ce se inmoaie. Adauga ghimbirul, usturoiul si condimentele si gateste inca 3 minute, amestecand.

curry cu tofu si dovleac-7

Adauga bucatile de dovleac si de mango, amesteca, apoi pune in wok si spanacul, peste care toarna supa (sau apa) si laptele de cocos. Amesteca si fierbe apoi cateva minute, pana ce spanacul inmoaie.

curry de tofu cu dovleac

Adauga cuburile de tofu, putina zeama de lime si amesteca bine.

Mananca curry-ul impreuna cu orezul (partea mea preferata e de fapt cand inec orezul in sos nom-nom-nom)

curry cu tofu si dovleac-11

Try it with

 

  • Felii de ardei iute rosu
  • Coriandru proaspat
  • Un strop de sos de soia

 

 

//

Branza tofu de la Inedit, facuta din boabe de soia nemodificate genetic se gaseste prin mai toate supermarketurile din tara. Pe langa varianta in saramura, cea folosita de mine, mai exista si afumata, cu marar, cu chimen, cu ardei.

Asa cum v-am promis, mai pregatesc si un stir fry cu tofu marinat in ghimbir si soia, plus legume si alune caju, asa ca stay tuned.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. ildi says:

    Mancarea mea preferata cu tofu.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mapo_doufu

    Try it ! <3

  2. Monica says:

    Ahhh, I’m with Oana la tofu issue….but keep trying, poate ma convingi :)

  3. Elena says:

    Done, este o nebunie! NU am avut spanac, asa ca am fost generoasa cu niste ceapa verde si cu cilantro. Plus, aici la mama lui, curry-ul este ingrozitor de iute, am pus un varf de lingurita ca sa nu iau foc.

  4. Veve says:

    am facut si eu. aveam tofu cu chimion gata cumparat, asa ca l-am folosit pe ala. foarte mult a luat sa se prajeasca, si in final a iesit extrem de sarat. in rest, mancarea a fost foarte buna, desi am facut cu dovleac crud si fara mango, ca n-aveam la indemana.

    • Cristina Mazilu says:

      ai scurs si uscat tofu inainte sa-l prajesti?

    • Veve says:

      da. l-am uscat cu prosoape de hartie inainte sa-l tai. cand se prajea si mie mi s-a parut ca e putin cam zemos, totusi. poate pana maine se mai desareaza bucatile de tofu, stand in mancare, ce a mai ramas.

  5. Cristina says:

    Buna ! Oare ar merge sa inlocuiesc dovleacul cu cartof dulce ?

  6. Monica says:

    Fac rețeta asta des. Nu îmi place dovleacul, așa că am folosit cartof dulce de la început și iese demențial. Făcut rețeta și cu spanac (nu place) și fără și cu tofu și fără. Așa că, după ceva variații pe temă dată, am ajuns la cea definitivă – cartof dulce în loc de dovleac, pui în loc de tofu (scuzeeeee), coriandru proaspăt sau pătrunjel în loc de spanac. PERFECTION! :))

Comenteaza
Follow on Instagram