Trei scenarii de vacanta pentru un weekend lung
Exact cand am spus ca nu mai plec nicaieri pana la anu’, dupa ce termin santierul de la Studio, s-a intamplat ca intr-o seara sa merg cu the work wife la un wine bar si sa luam cu noi doua tinere sperante, le vom spune Boy #1 (also referred to as The Boy), plus Boy #2. Undeva intre prima sticla de vin rosu si ultima sticla de sampanie (we really mixed them up that night), discutia care a pornit de la “Ce facem weekendul asta?” a ajuns la “Cristina, ce faci de ziua ta?” (“Nu stiu, dorm? Mananc? Mananc si dupa aia dorm?”), pentru ca apoi sa degenereze intr-un plan de vacanta nu se stie unde.
Ce a urmat sunt cele trei scenarii de mai jos.
In trei ore plecam. Stay tuned on Facebook & Instagram pentru destinatia finala & silly updates.
from: | Cristina Mazilu | ||
to: | Oana Titica Boy #1 Boy #2 | ||
date: | Fri, Nov 13, 2015 at 2:44 PM | ||
subject: | ➕??? |
ia fiti atenti – open , hit play si cititi mai jos (the gurl loves a good cliché)
DRIVE
SLEEP
VISIT
- Blue Mosque
- Aya Sofia
- astea-s pentru blonda Istanbul-virgin, ca eu le-am vazut de enshpe ori (ok, fine, mai vin si eu o tura, ca imi place foarte mult in Aya Sofia)
- Grand Bazar (pentru ca din toamna lui 2010 ma chinui sa iau o anume farfurie. fara succes so far, da’ cred ca asta e momentul) (sper ca macar unul dintre voi se pricepe la negociat, mie ultima data mi-au zis sa plec de la taraba lor. they were not amused)
- Spice Bazar (din motive evidente)
GO/DO
- ferry ride pe Bosfor (in drum spre o carciuma sau ceva, nu random, ca avem chestii mai bune de facut)
- sandwich cu macrou pe faleza de la Eminonu
- midii dolma oriunde credem ca nu facem toxinfectie alimentara
- hammam
- Muji si Cos pentru ca eu am aceasta situatie, da’ pe voi nu va obliga nimeni, pot sa merg si singura
- Maiden’s Tower (Kil Kulesi) – stam pe marginea baltii si fumam o narghilea
- we play a game of 1/ cate tulumba poate Mazi sa manance intr-o zi si 2/ cate tulumba can she stuff in her mouth in acelasi timp. va rog fara fotografii si filmari
EAT/DRINK
- Kuzguncuk Balıkçısı – carciuma cu peste proaspat pe partea asiatica. iti dau whatever fresh stuff au prins in ziua respectiva
- Ciya Sofrasi – tot pe partea asiatica, unul dintre cele mai bune restaurante din Istanbul atunci cand vine vorba de mancare traditionala. da, au si kisir, in case you were all wandering. va rog sa va fie foooooarte foame cand mergem aici, pentru ca we’ll want to sample lots and lots of stuffsez
- Viktor Levi şarap evi wine – daca tot suntem pe partea aia, mergem dupa masa sa vedem care e treaba cu vinul turcesc. in caz ca nu ne place, au si de import
- Durumzade – THE place for THE kebab
- Tapasuma – un resto care a interpretat mancarea turceasca in forma de tapas (adica tot great for sharing) with amazing view over the Bosphorus
- Ficcin – pentru specialitati cercheze
- Restaurante Italia di Massimo Bottura – daca baiatu’ care are carciuma de pe locul 2-3 din lume a deschis ceva la Istanbul, atunci TREBUIE mers. cica la desert au ceva canolo si tiramisu de lesini
- Eataly – ca sa cumparam pasta de fistic ca sa gelato de fistic when back home
- Sunset Grill & Bar – impressive wine cellar si nice view la Bosfor
- Kizilkayalar – wet burgers!!!
- Piata de peste Karaköy – pentru peste, doar nu pentru friptura de vita
- Tarihi Haliç İşkembecisi – ciorba de burta in a late morning, pentru ca va asigur ca vom ori beti, ori mahmuri in majoritatea timpului
- Kantin – modern turkish in a nice location, iar the chef e o tipa care kicks ass (nu al clientilor, i meant ca f tare)
- Dönerci Sahin Usta – for a proper doner kebab
- Mikla – high end, fancy stuff, local ingredients, meniu de degustare. nu mergem aici de ziua mea (atunci o sa va iau un sandwich cu matze, ceva. poate un cap de miel daca sunteti cuminti
______________________________________________________________________________
from: | Boy #1 | ||
to: | Cristina Mazilu | ||
cc: | Oana Titica Boy #2 | ||
date: | Mon, Nov 16, 2015 at 4:58 PM | ||
subject: | Re: |
Ar trebui sa ajungem pana sub Siena, la destinatia Montepulciano. Cel mai inalt orasel din Toscana, practic ajungi acolo si spui “Sa-mi bag ce frumos e aici”. E cu mancare buna si vin bun, nu pe fine dining, si nici vinul pe fineturi rafinate, cat mai mult pe gusturi simple, puternice si bune. Toata zona e de explorat, si spre Pisa, cu Volterra si Massa Marittima. Ar fi interesant de vazut San Gimignano pentru ca este in off-season si e posibil ca localnicii sa traiasca mai mult pt ei in perioada asta… Maybe we get to experience some authentic tuscan lifestyle.
DAR. This is a big but. M-am uitat la vreme – sambata ploua, si in rest e destul de frig. This would involve a lot of walking / driving. Dunno if you are up for that, nu va cunosc gradul de lene, comoditate si interes pentru privelisti frumoase.
Moving on.
Pentru urbanii din voi evident highlightul ar fi Firenze – muzeu renascentist in aer liber, plimbat pe la dom, poduri, si piazzete. Pentru cei pasionati de mancare (daca exista) se poate crea o situatie la Mercato Centrale. In rest? Mancare si vin. Foarte mult vin.
Mancare se intampla in multe locuri, evident. Putem incerca Michelin starred places, assuming we can get a table, dar in rest pentru muritori sunt variante pentru home made pasta cu ciuperci, paste cu mistret, iepure facut in foarte multe feluri si pentru cine e tentat evident bistecca alla fiorentina. Locuri se gasesc, exista o carte despre unde mananca unii bucatari si in mod normal ar trebui sa mai am si eu cateva liste.
Mai interesant este Siena, cu probabil cea mai frumoasa piata din Italia. Mai mic si mai relaxat decat Florenta, orasul e mai putin turistic si in acelasi timp mai pe partea maniaco-depresiva cu multe camarute care sunt de fapt osterii sau winebaruri, pline de alcoolici locali. Exista si un loc in care se mananca sea food proaspat foarte foarte foarte bun. E frumos pt plimbari pe winding cobbled streets si se gasesc si variante de vizitat muzee & other chestii culte-n cap.
In rest optionale ar fi Pisa (mancare buna si stiu ca in secret toti vreti poze la turn), Maranello langa Bologna (pentru ca ar trebui sa ne inchinam design-ului industrial italian si sa recunoastem ca nemtii nu fac inca masini ci doar niste cutii).
Acum o sa ma opresc pentru ca m-am tot gandit la mancare, si mi s-a facut foarte foarte foarte foame si vreau sa plec.
Ne vorbim pe FB.
B.
______________________________________________________________________________
from: | Oana Titica | ||
to: | Boy #1 | ||
cc: | Cristina Mazilu Boy #2 | ||
date: | Mon, Nov 16, 2015 at 5:11 PM | ||
subject: | Re: |
AWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
like dis
______________________________________________________________________________
from: | Cristina Mazilu | ||
to: | Boy #1 | ||
cc: | Oana Titica Boy #2 | ||
date: | Mon, Nov 16, 2015 at 5:23 PM | ||
subject: | Re: |
you had me at D’Arenberg Dead Arm Shiraz 2009, but this will do as well
______________________________________________________________________________
from: | Cristina Mazilu | ||
to: | Oana Titica Boy #2 | ||
cc: | Boy #1 | ||
date: | Sat, Nov 21, 2015 at 1:13 AM | ||
subject: | Sicilia. ZBANG! |
Hai si cu Sicilia!
SAMBATA
- Aterizam la 18:50 in Catania. Luam masina si mergem la Noto (drumul dureaza o ora).
- Ne cazam la Porta Reale. Repede, ca vrem sa mergem la carciuma inainte sa se inchida bucataria.
- Care carciuma e Ristorante Crocifisso – Michelin zice ca e modern, family run restaurant si ca are traditional Sicilian cuisine (meat, fish and seafood dishes), reinterpreted with a light, contemporary touch. Nu va panicati, nu are stele, nu spargem pusculita. (nu in seara asta, that is…) LATER EDIT: s-a confirmat, mancarea a fost foarte buna.
- Ice-cream and prosecco for breakfast (adica life as it should be). Pentru asta mergem la Caffe Sicilia, unde Locatelli (famous chef, look him up), zice ca e the best ice-cream in the world. Propun sa nu-l credem pe cuvant si sa verificam (nu exageram, pentru ca urmeaza breakfast #2) (da, #2 – pentru ca jucam la amatori!)… LATER EDIT: era inchisa pana in decembrie, asa ca n-am putut testa inghetata
- Care se va intampla jumatate de ora si 30 de kilometri mai tarziu, la Trattoria del Gallo, in Pazzolo Acreide, – crochete de cartofi, deep fried meatballs, ceva lejer. LATER EDIT: nu ajungeti mai devreme de ora 13:00, o sa patiti ca noi, si anume n-o sa gasiti nimic de mancare
- Mai mergem 40j de kilometri, pana la Ragusa, unde luam pranzul la Majore, o carciuma in care serveste doar feluri din carne de porc (pe care-i cresc ei la ferma). Un meniu de 4 feluri e 20 de euro si primim o selectie de cold cuts, o portie de ravioli si niste carnati pe care se pare ca n-o sa-i uitam prea curand. Au si o lista de vinuri cu 400 de etichete la preturi de toata jena. Party like it’s 1990! LATER EDIT: ar fi bine sa faceti o rezervare, pentru ca e foarte aglomerat – eu a trebuit sa ma rog de toti oamenii de pe acolo si nu m-am miscat din fata carciumii pana nu ne-au gasit un loc in care sa ne aseze (si asta a fost un fel de birou al lor, pentru ca nu era nimic liber in sala)
- Plecam spre Palermo. Whoop whoop!
- Ne cazam la B&B Maxim
- Mancam la Santandrea, unde poate sa ni se intample pasta con sarde si apoi un tuna steak LATER EDIT: carciuma e inchisa, n-o cautati, n-are rost
- Dimineata mergem la Vucciria (piata principala din Palermo) si bagam sandwichuri la botu’ calului cu diverse (inclusiv cal)
- Bem un veleno la Taverna Azzurra – i se mai spune si sangue, e pe baza de vermouth, ca un negroni, da’ nu prea rafinat. Il bem langa un panino con la milza. Nu va spun ce e, vedeti voi. LATER EDIT: luni dimineata nu e zi buna de piata – chiar daca citesti pe net ca-i deschisa, de fapt gasesti doar trei tarabe. Incercati in alta zi.
- In drum spre Catania oprim in Bagheria si luam un sficione (ceva pizza siciliana). aluatul e ceva mai dulce, pufos si topped cu ceapa si ansoa (si e fara rosii)
- Inca un pit stop in Bronte (care e, practic, capitala fisticului), pentru cea mai buna inghetata de fistic, plus arancini di pistacchio, la Pasticeria Gagni
- Ajungem in Catania si ne cazam la Ferrini Home
- Mergem la cina la Ristorante MM. E peste drum de piata de peste, deci clar se gaseste ceva proaspat acolo. LATER EDIT: cea mai misto masa pe care am luat-o in Sicilia. Revin cu detalii.
- Bem pana cand ne prindem ca tre’ sa plecam la aeroport, ca pierdem avionul de a doua zi
Umbla vorba ca Massimo a inchis carciuma din Istanbul. Dar daca mergeti la Noto iti zic eu ca precis e mai bun la Crocifisso.
Cum e mai usor/frumos sa ajungi in Istanbul, cu avion sau o drumetie cu masina ?
E mai usor cu avionul – faci doar o ora si 20 de minute. Dar mie imi plac road trip-urile si asta e de asemenea o varianta. Doar ca trebuie sa tii cont ca in Istanbul e un trafic infernal :-)
am fost la Crocifisso si a fost tres bon, indeed! :-)