Prima luna la Mazilique Studio. Povestita de Misha

21 Apr 2016, Misha

Azi se face o luna de cand am inaugurat Mazilique Studio, locul meu de joaca, de taiat ceapa, spart pahare si ars tigai. Uneori si de tarte cu capsuni si bezele cu fistic. N-o sa va spun ce roller coaster a fost, eu una habar nu am cand a trecut timpul, pentru ca mai ieri stateam intr-o gramada de moloz. Dar o sa va povesteasca Misha, noua mea colega, pe care o vedeti in poza de mai sus. She’s cute as a buttonsmart, funny and witty, si, din fericire pentru mine, e Studio Coordinator la all-things-Mazilique. Ceea ce inseamna ca din viata mea s-a mai ridicat norul gros de haos.

Asa ca faceti cunostinta cu Misha si imprieteniti-va repede, ca o s-o mai vedeti pe aici :-)

Cred ca s-a scurs mult timp de cand nu am mai simtit o luna trecand asa de repede. Cand Mazi m-a adus prima data sa vad studioul, era miros de vopsea si praf peste tot, iar acum poti sa simti de pe scari aroma de vanilie si scortisoara (sau, dupa caz, ceapa caramelizata si usturoi copt). Pe unde nu aveai loc sa te misti de cartoane, acum e impanzit de farfurii albe si castroane albastre. Mi-a placut de prima data spatiul foarte luminos, dar acum – cu toate asezate in ordine – a devenit locul perfect sa lucrezi in orice moment al zilei (sau, you know… sa mananci, doh).

In ultima luna, zilele mele s-au umplut de experiente noi: atat de multi oameni interesanti, kilograme de faina si ligheane pline de kisir, incat serile abia astept sa ma trezesc a doua zi dimineata pentru inca o tura.

Am auzit intrebarea “Dar voi ce faceti aici, de fapt?” de nu stiu cate ori, iar raspunsul este ca ne cam distram. Facem bezele, petreceri si dam cu mopul cu egala satisfactie. Din postura mea de Studio Coordinator am avut de-a face cu foarte multe lucruri noi pentru mine. De la facut meniuri, la conceput evenimente – toate sunt foarte exciting si implica o doza de creativitate pe care mi-o testez cu fiecare ocazie. Merci, Mazi pentru rabdare!

Cum e de asteptat, “sefa” Cristina are o energie molipsitoare cand e vorba de gatit, ii sclipesc ochii cand testeaza o reteta noua si e cam singurul moment cand se face liniste in studio. Bine, se mai face cate-o pauza de intins pe canapea (Cristina, mostly) sau de testat vinuri noi (Cristina, again). Chiar daca se autointituleaza “sefa la procrastinare”, sunt putine momentele cand se “gadila pe aragaz”, dar chiar si cand se plictiseste tot face planuri despre ce sa gatim, ce sa cumparam sau mai reluam task-urile pentru ziua urmatoare. La inceput primeam mailuri si to do lists de la ea si la 5 dimineata, insa s-a mai aranjat situatia pe masura ce a inceput sa mai doarma fara sa viseze pardosele sparte si pereti strambi.

Intre timp, eu am facut prima mea paine, prima pavlova si banana bread. Desigur, am si ars o tava de biscuiti, am stricat o ditamai oala de compozitie pentru bezele sau am taiat chives ca din barda in loc sa-l maruntesc. Dar am descoperit ca merita sa gatesti toata noaptea cand oamenii chiar se bucura de tot ce este pe masa. Pare minunat si chiar este. Nici macar chestiunile administrative nesfarsite nu ajung sa te streseze la sfarsitul zilei, cand stii ca trebuie sa gusti din tarta cu capsuni abia scoasa din cuptor.

O zi normala incepe cu o serie de planuri, apoi mers la cumparaturi (noroc de magazinele din proximitate, niciodata nu luam suficiente ouă) (sau patrunjel, desigur, ladyboss is crazy like that), gatim vreo 2-3 retete, facem pauze de research si conceput meniuri pentru distractiile viitoare. La sfarsitul zilei ne masuram taieturile de pe degete si numaram cate vase incap in masina de spalat.

Cumva, in ultima luna am reusit la Mazilique Studio sa transmitem si celorlalti starea noastra de entuziasm si ne bucura fiecare noua ocazie de a umple masa de mancare buna si oameni fericiti. I heart u, Mazi minunata! (pe asta poti s-o scoti, but it’s true)

PS: Stiati ca fonta nu se curata cu sapun pentru ca materialul il absoarbe si se strica? Ca spuma de bezea se lasa daca o bati prea mult timp? Sau ca nu prea se mai gaseste ciocolata alba la supermarket?

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. andreea says:

    :-) Frumos la voi. Faza cu ciocolata alba am remarcat-o, m-am reprofilat pe neagra, cat mai neagra.

  2. Teodora says:

    S-o mai chemi pe Misha sa ne mai povesteasca despre studio, ca mie mi-a placut :D

  3. Rox says:

    Da, am observat si eu problema cu ciocolata alba, dar pe de alta parte la Lidl exista chiar doua sortimente (Bellarom & First Nice). Le-am testat cu succes pe ambele in white chocolate lava cake, crema de tort, blat de tort.

    Succes, Misha!

  4. Elena says:

    La cat mai multe (bezele) dragelor :)!

  5. Mihaela says:

    Primiti si straini la voi acolo? Tare as veni sa mananc si eu ceva bun facut de voi :)

  6. MaryMe says:

    Asta cu fonta si sapunul am aflat-o punand in practica :))
    Pe cand deschideti si vizitatorilor? Probabil o sa fie ceva imbulzeala si o sa ii mai dam de lucru Mishei care va trebui sa faca liste de asteptare.

  7. Liliana says:

    Felicitari!!! Super studio! Pe cand o emisiune TV? Si…..Cum reusiti sa fiti slabe incercand toate bunatatile?

  8. Veronica says:

    Mi-a placut felul cum a povestit. Asteptam, eventual, cateva minunatii gastronomice facute in acest studio al tau, de ce nu si cateva retete combinate cu cate o astfel de povestioara.

  9. […] buna tradiție a prietenei mele Marcela, am rugat-o pe prima și singura angajată Chicineta să scrie de ce i se pare ei splendid să […]

Comenteaza
Follow on Instagram