Chez Mazilique

Bezele cu apa de trandafiri si fistic

Sau kryptonite, in cazul meu. De cand le-am descoperit, nu ma mai pot opri din batut albusuri. Sunt mari cat un grapefruit, cu exterior crocant si miez moale si lipicios. Iar combinatia de apa de trandafiri si fistic e perfecta pentru deserturi savurate in noptile de vara.

INGREDIENTE
4-5 bezele foarte mari, 2 ore si 20 minute
  • 5 albusuri
  • 300g zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 3-4 linguri fistic tocat

Pune zaharul intr-o tava mica, tapetata cu hartie de copt, si da-l la cuptorul incins la 200°C, timp de 8 minute, pana ce incepe sa se topeasca putin pe margini.

Cand zaharul e aproape gata, mixeaza cele 5 albusuri la viteza mare, pana ce incepe sa se formeze o spuma consistenta. Adauga, treptat, zaharul incins. Dupa ce l-ai incorporat pe tot, adauga apa de trandafiri si mixeaza amestecul inca 8 minute pe viteza maxima, pana ce obtii o compozitie alba, lucioasa, care-si pastreaza forma.

Pe o tava mare, intinde o foaie de copt si asaza pe ea 4 sau 5 linguri de compozitie. Presara deasupra bezelelor fistic tocat sau macinat.

Fixeaza temperatura cuptorului la 110°C si da tava la cuptor timp de 2 ore. Scoate bezelele si lasa-le la racit. Incearca apoi sa nu le mananci pe toate. Sunt bune, but that’s a whole lotta love sugar.

  • fixeaza foaia de copt pe tava asezand in colturi patru puncte de albus
  • bezelele sunt mai bune a doua zi si se pastreaza bine cateva zile
  • amestecul de bezea este perfect si pentru pavlova – vezi aici cum se face
 
 
Reteta inspirata de vitrinele de la Ottolenghi, desigur

YOU MIGHT ALSO LIKE