Chez Mazilique

Bezele cu apa de trandafiri si fistic

Sau kryptonite, in cazul meu. De cand le-am descoperit, nu ma mai pot opri din batut albusuri. Sunt mari cat un grapefruit, cu exterior crocant si miez moale si lipicios. Iar combinatia de apa de trandafiri si fistic e perfecta pentru deserturi savurate in noptile de vara.

INGREDIENTE
4-5 bezele foarte mari, 2 ore si 20 minute
  • 5 albusuri
  • 300g zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 3-4 linguri fistic tocat

Pune zaharul intr-o tava mica, tapetata cu hartie de copt, si da-l la cuptorul incins la 200°C, timp de 8 minute, pana ce incepe sa se topeasca putin pe margini.

Cand zaharul e aproape gata, mixeaza cele 5 albusuri la viteza mare, pana ce incepe sa se formeze o spuma consistenta. Adauga, treptat, zaharul incins. Dupa ce l-ai incorporat pe tot, adauga apa de trandafiri si mixeaza amestecul inca 8 minute pe viteza maxima, pana ce obtii o compozitie alba, lucioasa, care-si pastreaza forma.

Pe o tava mare, intinde o foaie de copt si asaza pe ea 4 sau 5 linguri de compozitie. Presara deasupra bezelelor fistic tocat sau macinat.

Fixeaza temperatura cuptorului la 110°C si da tava la cuptor timp de 2 ore. Scoate bezelele si lasa-le la racit. Incearca apoi sa nu le mananci pe toate. Sunt bune, but that’s a whole lotta love sugar.

  • fixeaza foaia de copt pe tava asezand in colturi patru puncte de albus
  • bezelele sunt mai bune a doua zi si se pastreaza bine cateva zile
  • amestecul de bezea este perfect si pentru pavlova – vezi aici cum se face
 
 
Reteta inspirata de vitrinele de la Ottolenghi, desigur

  1. Ciuleandra says:

    Si apa de trandafiri? Cand intra in scena? :)

  2. ca bine zici :-))) am modificat acum.

  3. Ruxandra says:

    De unde cumparam apa de trandafiri?

  4. Ruxandra – de la bacaniile arabesti :-)

  5. Irina R. says:

    Ce se mai poate folosi in loc de apa de trandafiri ?

  6. @Irina – poti experimenta dupa chef si gust, dar din punctul meu de vedere, apa de trandafiri e ingredientul care face reteta speciala

  7. Ana M says:

    Cand zazarul e gata cum? Se lasa la caramelizat/topit, incalzit? Pavlova cu petale de trandafiri..iamii.

  8. Maria says:

    Hello! Pot topi zaharul si pe aragaz, nu?

  9. @maria – zaharul nu trebuie topit, trebuie doar incalzit. de asta e bine sa folosesti cuptorul, pentru ca poti controla mai bine temperatura si rezultatul.

  10. Monica says:

    Foarte bune au iesit! nu prea inteleg cum e cu zaharul incalzit, la mine s-a cam intarit pe alocuri, dar bun bun bun si usor… si can;t get it wrong. Success maxim.

  11. Doamna Deleanu says:

    Eu sunt o fana infocata a bezelei punct. Tot zic ca Pavlova e tortul meu preferat, desi n-am mancat niciodata :))) Daaaar! am mancat cel mai bun tort din lume, straturi de bezea intercalate cu ciocolata. E genul “nu-mai-pot-dar-mai-vreau-o-portie”!

    Intrebarea mea este: de ce nu imi iese bezeaua? Compozitie tare(intorc oala invers si nu cade nicio picatura): checked, zahar incorporat: checked, hartie de copt… Dar cand bag in cuptor, se strica treaba. Din norisorul meu pufos ramane o lipie aiurita, cruda in interior si arsa pe margini. Cuptorul l-am lasat pe temperatura mica, tava am pus-o sus de tot. Is it him or is it me? Tot dau vina pe cuptor, dar… poate nu-s eu buna la baking. Asta e. Compensez cu dulciuri raw, macar atat.

    Ceva tips&tricks pentru un cuptor pe gaz, unde nu imi scrie temperatura? Mazi, our master, help us! :D

    • Cristina Mazilu says:

      of! pai cuptorul cu gaz e de vina – temperatura nu e constanta. eu pana nu am schimbat gazul pe electric nu am reusit sa fac bezele bune si frumoase, sa stii :-/

  12. Anda says:

    Wow …. divin … vreau sa fac si eu bezeaua, inda cum pot sa o pastrez cateva zile, adica vreo 2 mai exact? Sta oare infoliata in folie de bucatarie? Ma gandesc ca in contact cu aerul sa nu se inmoaie. Multumesc anticipat pt sfat!!

Popular posts

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.