The May update

31 May 2016, Cristina Mazilu

Nu stiu cati dintre voi ma urmaresc pe Instagram, dar acolo se pare ca se intampla toate lucrurile prima data. A devenit un fel de jurnal vizual in care s-au adunat toate momentele misto din ultima vreme (ok, in general mancare, da’ a fost buna).

Insa imaginile insailate in caption-uri scurte abia reusesc sa scratch the surface, asa ca m-am gandit la un scurt update vizual pentru ce a insemnat luna care a trecut.

Mai a fost cea de-a doua luna petrecuta la studio, am inceput sa ma simt ca acasa, am reusit sa ma bucur de timpul petrecut aici si – most importantly – am reusit sa gatesc parca mai mult si mai des decat am facut-o vreodata. And that made me happy. Sau, cum am spus in caption-ul fotografiei de mai sus:

[how lucky can a girl be]
If this is just the beginning,
My life is gonna be beautiful

 

The food

Cum spuneam, s-a gatit mult. Astea sunt cateva dintre retetele testate in mai, care mi-au placut cel mai mult. Ceea ce inseamna ca in curand vor ajunge si pe blog. Stay tuned.

 

o placinta de capsuni peste care s-a intamplat un crumble de fistic si cardamom. cu siguranta, asta e noul meu desert meu preferat sezonul asta

o placinta de capsuni peste care s-a intamplat un crumble de fistic si cardamom. cu siguranta, asta e noul meu desert meu preferat sezonul asta

 

Broccoli cu ardei iute si alune

broccoli cu ardei iute si alune

ficat in crusta de paprika afumata, cu cartofi noi si bacon

ficat in crusta de paprika afumata, cu cartofi noi si bacon

 

chec cu halva si topping de nuci

chec cu halva si topping de nuci

 

kuku (nu e o interjectie, e un fel de frittata persana) cu vinete si - desigur - patrunjel

kuku (nu e o interjectie, e un fel de frittata persana) cu vinete si – desigur – patrunjel

 

am facut cartofi prajiti. belive it or not - e prima data din copilarie cand fac cartofi prajiti. sa tot fi trecut vreo 15 ani. de data asta au fost prajiti de doua ori, interiorul a iesit moale si exteriorul crocant, deci pot zice ca asteptarea a meritat si timpul n-a trecut degeaba peste mine. spaima cea mare e, insa, ca acum o sa repet experienta cam prea des

am facut cartofi prajiti. belive it or not – e prima data din copilarie cand fac cartofi prajiti. sa tot fi trecut vreo 15 ani. de data asta au fost prajiti de doua ori, interiorul a iesit moale si exteriorul crocant, deci pot zice ca asteptarea a meritat si timpul n-a trecut degeaba peste mine. spaima cea mare e, insa, ca acum o sa repet experienta cam prea des

 

tot din seria premierelor - primele mele chifle de burgeri (care de fapt au fost folosite pentru pulled porcul care ardea in flacari mai sus)

tot din seria premierelor – primele mele chifle de burgeri (care de fapt au fost folosite pentru pulled pork-ul care arde in flacari mai jos)

 

Adele: I set fire to the rain Mazilique: Lol, bitch please. I set fire to bourbon

Adele: I set fire to the rain
Mazilique: Lol, bitch please. I set fire to bourbon

 

am facut inclusiv homemade bbq sauce. HOT bbq sauce, desigur

am facut inclusiv homemade bbq sauce. HOT bbq sauce, desigur

 

see? in curand si pe blog

see? in curand si pe blog

 

The Studio

I can read the future. I see a mojito party

I can read the future. I see a mojito party

 

OCD - new level unlocked in sertare

OCD – new level unlocked

 

stii ca a fost o seara misto la carciuma (in acest caz, Alioli), cand te trezesti dimineata si gasesti in frigider o ladita cu ardei Padrón

stii ca a fost o seara misto la carciuma (in acest caz, Alioli), cand te trezesti dimineata si gasesti in frigider o ladita cu ardei Padrón

 

new props <3

new props ♥

 

desperately trying to force myself into a weekend mood

desperately trying to force myself into a weekend mood

 

in luna mai, Misha a devenit experta in biscuiti cu unt

in luna mai, Misha a devenit experta in biscuiti cu unt

 

white details

white details

 

hop și-o rață

hop ș-o rață

 

Raionul de Peste

cand descopar ceva ce-mi place singurul lucru pe care pot sa-l fac e sa abuzez. asa s-a intamplat si cu Raionul de Peste (stiam carciuma de ceva timp, dar in mai am reusit sa ma duc de suficient de multe ori cat sa le termin bubbly-ul). din fericire, inca ma mai primesc acolo

cand descopar ceva ce-mi place singurul lucru pe care pot sa-l fac e sa abuzez. asa s-a intamplat si cu Raionul de Peste (stiam carciuma de ceva timp, dar in mai am reusit sa ma duc de suficient de multe ori cat sa le termin bubbly-ul). din fericire, inca ma mai primesc acolo, unde mananc chestii dupa cum vedeti mai jos

 

tokana (yes, it's actually spelled with a 'k')

tokana (yes, it’s actually spelled with a ‘k’)

 

....dupa cum ziceam

….dupa cum ziceam

 

salata de fructe de mare cu naut

salata de fructe de mare cu naut

 

calamari prajiti, creveti cu sos de unt - the good stuff

calamari prajiti, creveti cu sos de unt – the good stuff

 

wakame

wakame

 

midii

midii

 

si din nou creveti (o singura portie nu ajunge NICIODATA)

si din nou creveti (o singura portie nu ajunge NICIODATA)

 

Veg Studio

luna asta, fellow food bloggers Andie Craciun si Catalina Zaharescu au lansat Veg Studio. e un loc minunat, unde se intampla deja multe ateliere food related si sedinte foto, plus o gradina magica. do check it out here

luna asta, fellow food bloggers Andie Craciun si Catalina Zaharescu au lansat Veg Studio. e un loc minunat, unde se intampla deja multe ateliere food related si sedinte foto, plus o gradina magica. do check it out here

The Cover girl

May update x Mazilique -31

imi place luxu’, da’ sa fie pe coperta. ZBANG!

 

The people

bubbly with my favourite pixie, Elena de la Conan

bubbly with my favourite pixie, Elena de la Conan (la Raionul de Peste, desigur)

 

n-am un caption elocvent sau macar explicativ pentru situatia asta, da' pot spune ca a fost un context cultural. with my dearest M (astept sa am unde sa-ti pun si un link. se aude?!?! se citeste?!?!)

n-am un caption elocvent sau macar explicativ pentru situatia asta, da’ pot spune ca a fost un context cultural. with my dearest M (astept sa am unde sa-ti pun si un link. se aude?!?! se citeste?!?!)

 

Misha's first oyster, intr-un moment in care ne-am decis sa punem lacatul pe usa si sa iesim afara and pop some corks

Misha’s first oyster, intr-un moment in care ne-am decis sa punem lacatul pe usa si sa iesim afara and pop some corks (tot la Raion, I’m a girl with a one track mind, se pare)

 

Cam atat pe luna mai, astept sa vad ce mi se intampla in iunie. Here’s hoping!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Laura says:

    Pozele alea doua cu sertarele tale sunt visul meu in viaţa, jur!

  2. Cristina says:

    Aveti be blog reteta de la biscuitii cu unt? Sunt sarati? Arata tare bine si as vrea sa-i incerc. Merci

Comenteaza
Follow on Instagram