Nu stiu cati dintre voi ma urmaresc pe Instagram, dar acolo se pare ca se intampla toate lucrurile prima data. A devenit un fel de jurnal vizual in care s-au adunat toate momentele misto din ultima vreme (ok, in general mancare, da’ a fost buna).
Insa imaginile insailate in caption-uri scurte abia reusesc sa scratch the surface, asa ca m-am gandit la un scurt update vizual pentru ce a insemnat luna care a trecut.
Mai a fost cea de-a doua luna petrecuta la studio, am inceput sa ma simt ca acasa, am reusit sa ma bucur de timpul petrecut aici si – most importantly – am reusit sa gatesc parca mai mult si mai des decat am facut-o vreodata. And that made me happy. Sau, cum am spus in caption-ul fotografiei de mai sus:
[how lucky can a girl be] If this is just the beginning, My life is gonna be beautiful
The food
Cum spuneam, s-a gatit mult. Astea sunt cateva dintre retetele testate in mai, care mi-au placut cel mai mult. Ceea ce inseamna ca in curand vor ajunge si pe blog. Stay tuned.
o placinta de capsuni peste care s-a intamplat un crumble de fistic si cardamom. cu siguranta, asta e noul meu desert meu preferat sezonul asta
broccoli cu ardei iute si alune
ficat in crusta de paprika afumata, cu cartofi noi si bacon
chec cu halva si topping de nuci
kuku (nu e o interjectie, e un fel de frittata persana) cu vinete si – desigur – patrunjel
am facut cartofi prajiti. belive it or not – e prima data din copilarie cand fac cartofi prajiti. sa tot fi trecut vreo 15 ani. de data asta au fost prajiti de doua ori, interiorul a iesit moale si exteriorul crocant, deci pot zice ca asteptarea a meritat si timpul n-a trecut degeaba peste mine. spaima cea mare e, insa, ca acum o sa repet experienta cam prea des
tot din seria premierelor – primele mele chifle de burgeri (care de fapt au fost folosite pentru pulled pork-ul care arde in flacari mai jos)
Adele: I set fire to the rain Mazilique: Lol, bitch please. I set fire to bourbon
am facut inclusiv homemade bbq sauce. HOT bbq sauce, desigur
see? in curand si pe blog
The Studio
I can read the future. I see a mojito party
OCD – new level unlocked
stii ca a fost o seara misto la carciuma (in acest caz, Alioli), cand te trezesti dimineata si gasesti in frigider o ladita cu ardei Padrón
new props ♥
desperately trying to force myself into a weekend mood
in luna mai, Misha a devenit experta in biscuiti cu unt
white details
hop ș-o rață
Raionul de Peste
cand descopar ceva ce-mi place singurul lucru pe care pot sa-l fac e sa abuzez. asa s-a intamplat si cu Raionul de Peste (stiam carciuma de ceva timp, dar in mai am reusit sa ma duc de suficient de multe ori cat sa le termin bubbly-ul). din fericire, inca ma mai primesc acolo, unde mananc chestii dupa cum vedeti mai jos
tokana (yes, it’s actually spelled with a ‘k’)
….dupa cum ziceam
salata de fructe de mare cu naut
calamari prajiti, creveti cu sos de unt – the good stuff
wakame
midii
si din nou creveti (o singura portie nu ajunge NICIODATA)
Veg Studio
luna asta, fellow food bloggers Andie Craciun si Catalina Zaharescu au lansat Veg Studio. e un loc minunat, unde se intampla deja multe ateliere food related si sedinte foto, plus o gradina magica. do check it out here
The Cover girl
imi place luxu’, da’ sa fie pe coperta. ZBANG!
The people
bubbly with my favourite pixie, Elena de la Conan (la Raionul de Peste, desigur)
n-am un caption elocvent sau macar explicativ pentru situatia asta, da’ pot spune ca a fost un context cultural. with my dearest M (astept sa am unde sa-ti pun si un link. se aude?!?! se citeste?!?!)
Misha’s first oyster, intr-un moment in care ne-am decis sa punem lacatul pe usa si sa iesim afara and pop some corks (tot la Raion, I’m a girl with a one track mind, se pare)
Cam atat pe luna mai, astept sa vad ce mi se intampla in iunie. Here’s hoping!
Pozele alea doua cu sertarele tale sunt visul meu in viaţa, jur!
doua sertare, o singura poza (si o nebuna, desigur)
Aveti be blog reteta de la biscuitii cu unt? Sunt sarati? Arata tare bine si as vrea sa-i incerc. Merci
Nu sunt sarati, gasesti aici reteta: http://mazilique.ro/2013/03/shortbread-fursecuri-simple-cu-unt/
Sigur o sa-ti placa! :)