Chez Mazilique

Shortbread / Fursecuri simple cu unt

Cand am deschis Facebook-ul azi dimineata, lumea urla ca e zapada pe strazi. Asta dupa ce ieri s-a lamentat ca e luni (soc si groaza, indeed). Dar pe modelul when life gives you lemons, you make gin fizz, cand primavara iti da cu zapada te bucuri pentru ca esti o lenesa-optimista-procrastinatoare-dezorganizata-dar-care-are-totusi-cateva-prioritati-in-viata. Deoarece:

  • nu degeaba mi-am lasat skiurile in masina de la inceputul lui februarie, de cand am fost ultima data pe partie
  • intr-un buzunar al gecii de ski am gasit suficienti bani cat sa pun benzina pana-n Poiana, si sa-mi ramana si de niste apres-ski usor alcoolizat
  • in frigider aveam aluat pentru shortbread, ca doar ce e mai bun intr-o zi anosta de marti, cand masina e ingropata in parcare si tu inca iti faci curaj sa pleci la birou, decat un ceai (cu sau fara rom ca-n Jamaica, I guess you’ll never know ;-) si o tava de fursecuri calde, fragede si aromate

Asta pentru ca saptamana trecuta, in urma unor midnight cravings combinate cu wanderlust powered insomnia, m-am apucat sa fac un aluat simplu de fursecuri, pe care apoi l-am pus la frigider, pentru vremuri grele :))

In robotul de bucatarie am pus 325g de faina, peste care am aruncat 200g de unt taiat in cubulete. Le-am mixat impreuna pana s-au format firmituri si atunci am adaugat 125g de zahar, 2 lingurite de extract de vanilie si 3 galbenusuri. Am mai mixat putin, pana s-a format un aluat, pe care l-am rulat in forma de sul, l-am impachetat in folie de plastic (Dexter style, if you know what I mean ;-) si l-am bagat in frigider, unde a asteptat un moment ca azi dimineata.

Cand am scos aluatul, l-am taiat in felii de cativa milimetri, pe care apoi le-am asezat pe o tava pe care pusesem o hartie de copt. Tava a intrat la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, unde a stat vreo 10 minute, pana ce fursecurile erau aurii. Le-am transferat pe un gratar, sa se raceasca putin (sunt foarte fragile cand sunt fierbinti) si apoi le-am mancat alaturi de o cana de ceai. Masina ingropata din parcare putea sa mai astepte.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. irina cazacu says:

    Excelenti !!! Din categoria ” efort minim, rezultat maxim ” :)

  2. Simona S says:

    In seara asta am incercat reteta in timp ce ma uitam la un film. Foarte rapida si usoara si rezultatele senzationale. Cu siguranta va ramane printre retetele favorite. Multumesc! :D

Insta Moments

  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty
  • Dog and hotdog. The works.
//
#acasalasimbio