Chez Mazilique

Shortbread / Fursecuri simple cu unt

Cand am deschis Facebook-ul azi dimineata, lumea urla ca e zapada pe strazi. Asta dupa ce ieri s-a lamentat ca e luni (soc si groaza, indeed). Dar pe modelul when life gives you lemons, you make gin fizz, cand primavara iti da cu zapada te bucuri pentru ca esti o lenesa-optimista-procrastinatoare-dezorganizata-dar-care-are-totusi-cateva-prioritati-in-viata. Deoarece:

  • nu degeaba mi-am lasat skiurile in masina de la inceputul lui februarie, de cand am fost ultima data pe partie
  • intr-un buzunar al gecii de ski am gasit suficienti bani cat sa pun benzina pana-n Poiana, si sa-mi ramana si de niste apres-ski usor alcoolizat
  • in frigider aveam aluat pentru shortbread, ca doar ce e mai bun intr-o zi anosta de marti, cand masina e ingropata in parcare si tu inca iti faci curaj sa pleci la birou, decat un ceai (cu sau fara rom ca-n Jamaica, I guess you’ll never know ;-) si o tava de fursecuri calde, fragede si aromate

Asta pentru ca saptamana trecuta, in urma unor midnight cravings combinate cu wanderlust powered insomnia, m-am apucat sa fac un aluat simplu de fursecuri, pe care apoi l-am pus la frigider, pentru vremuri grele :))

In robotul de bucatarie am pus 325g de faina, peste care am aruncat 200g de unt taiat in cubulete. Le-am mixat impreuna pana s-au format firmituri si atunci am adaugat 125g de zahar, 2 lingurite de extract de vanilie si 3 galbenusuri. Am mai mixat putin, pana s-a format un aluat, pe care l-am rulat in forma de sul, l-am impachetat in folie de plastic (Dexter style, if you know what I mean ;-) si l-am bagat in frigider, unde a asteptat un moment ca azi dimineata.

Cand am scos aluatul, l-am taiat in felii de cativa milimetri, pe care apoi le-am asezat pe o tava pe care pusesem o hartie de copt. Tava a intrat la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, unde a stat vreo 10 minute, pana ce fursecurile erau aurii. Le-am transferat pe un gratar, sa se raceasca putin (sunt foarte fragile cand sunt fierbinti) si apoi le-am mancat alaturi de o cana de ceai. Masina ingropata din parcare putea sa mai astepte.

  1. irina cazacu says:

    Excelenti !!! Din categoria ” efort minim, rezultat maxim ” :)

  2. Simona S says:

    In seara asta am incercat reteta in timp ce ma uitam la un film. Foarte rapida si usoara si rezultatele senzationale. Cu siguranta va ramane printre retetele favorite. Multumesc! :D

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.