Broccoli cu sos de tahina
N-am mult de zis azi – doar ca salata/ garnitura/ felul principal (cred ca depinde de cat de foame iti e, care e momentul zilei si ce altceva mai ai pe masa) de mai jos e ceva super-simplu de facut si plin de gust, chestie care puncteaza foarte bine cam tot ce mi se pare mie important intr-o farfurie.
INGREDIENTE
15 minute, 2 portii
- 500g broccoli
- 1 lingura de ulei de masline
- 50g tahina
- 1-2 lingurite de miere
- 2 lingurite zeama de lamaie (dupa gust, mai poti adauga extra lamaie)
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- seminte de susan si negrilica (nigella seeds), pentru presarat
Taie floretele de broccoli in bucati, astfel incat sa creezi si o suprafata dreapta (care se va rumeni mai usor in tigaie). Pune o tigaie cu apa si sare la fiert si, cand aceasta clocoteste, scufunda broccoliul in apa timp de 2 minute, apoi transfera-l intr-un bol cu apa cu gheata. Scurge-l apoi si usuca-l.
Pune-l intr-un bol, presara deasupra uleiul, sare si piper proaspat rasnit, amesteca bine, apoi gateste broccoliul intr-o tigaie sau pe un gratar foarte bine incins, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumeneste bine.
Intr-un castron pune tahina, mierea, zeama de lamaie, usturoiul si putina sare. Mixeaxa cu un tel si, treptat, incepe sa adaugi cate o lingurita de apa, pana ce amestecul capata consistenta unui sos (la inceput va parea ca urmeaza sa se taie, dar sosul isi va recapata consistenta omogena).
Aranjeaza broccoliul pe o farfurie, apoi presara sosul si semintele de susan si negrilica.
As manca mai des broccoli, ca vorba aia sanatos este, dar ideile de retete sunt putine. This one seems like a good idea!
there’s more where that came from ;-)
Tahina egal tahini, adica pasta de susan? Sunt confuza!
yup, tot aia :-))