Biscuiți cu cheddar, ardei copt și susan
Anul ăsta, meniul de Crăciun pe care l-am pregătit pentru blog este simplu și rapid. Nu de alta, dar chestii complicate poate să facă oricine vrea să-și complice existența în săptămânile următoare. Cum n-a fost cazul nostru (facem deja asta 300 și ceva de zile pe an), ne-am dorit un meniu care să se asorteze momentelor de lene pe care abia le așteptăm, începând cu 24 decembrie și până la anu’.
Așa că deschidem meniul de Crăciun cu ceva simplu și versatil – niște biscuiți care merg atât lângă niște aperitive pe masa de Crăciun, cât și la niște seriale văzute de pe canapea. N-o să-i descriu în multe cuvinte, dar vă spun atât: sunt crocanți, aromați și ușor picanți și ar fi bine măcar să dublați rețeta (noi o s-o triplăm, că am terminat o tavă în 5 minute). Astfel ai putea să păstrezi câtiva pe care să-i oferi prietenilor, în caz că și tu ești în pană de idei cu cadourile de Crăciun.
INGREDIENTE
30 de minute, plus 3-4 ore timpul de răcire a aluatului, 18-20 biscuiți
- 140g brânză cheddar rasă
- 75g făină albă
- 1/4 linguriță pudră cayenne
- 1/4 linguriță sare
- 40g ardei copt din borcan (aproximativ jumătate de ardei)
- 35g unt rece, taiat în cuburi
- 1 lingură de apă foarte rece
- 2-3 linguri de susan alb
În bolul unui robot de bucătărie amestecă brânza rasă, făina, pudra de ardei cayenne și sare.
Toacă ardeiul cât de mărunt poți (sau folosește un chopper). Pune ardeiul tocat peste ingredientele din bol și mixează până când compoziția capătă o culoare roșiatică. Adaugă untul și amestecă timp de 1 minut, apoi pune lingura de apă și mai mixează puțin, cât să obții un aluat omogen.
Transferă aluatul pe o planșetă și rulează-l în formă de sul. Presară susanul pe planșetă și rostogolește aluatul prin semințe, până e acoperit în întregime de susan.
Împachetează-l în folie de plastic și pune-l la frigider între 2 și 4 ore.
După ce aluatul s-a răcit suficient, încinge cuptorul la 180°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Taie biscuiții cât să aibă o grosime de câțiva milimetri, așază-i în tavă și dă-i la copt timp de 20 de minute. La jumătatea timpului rotește tava în cuptor astfel încât să se rumenească uniform. Lasă-i la răcit 5 minute înainte să îi servești.
Suna incredibil și trebuie sa încerc rețetă, daaar… ardeii meu copți din borcan au oțet & stuff. Will do? Mulțumesc! :)
Si ardeiul nostru era tot din povestea cu otet, dar l-am scurs bine inainte si a fost in regula :)
Mi-ati facut o pofta incredibila de ardei copti! Abia astept sa incerc reteta!
Intrebare: pot sa pun faina integrala?
Merci si asteptam urmatoarele retete ca iaca-iaca r Craciunul! :)
Poti sa incerci si cu faina integrala, dar s-ar putea sa aiba o textura mai dura. Let us know cum au iesit :)!
vor iesi mai tari :-)