Cotlete de miel marinate in sos de verdeturi si miere
Acum vreo doua saptamani, dupa o criza in parcarea blocului pentru ca nu stiam unde sa mai mergem sa mancam am decis ca – you know what – gata, mancam acasa. Sau la studio. Which is basically the same thing – ca tot eu tre’ sa incing cratita.
Si asa a urmat o reimprietenire cu felurile care presupun ceva mai mult decat amestecat 5 ingrediente si alte 5 condimente intr-o salata (not that there’s anything wrong with that!). Dar suficient de simplu cat sa nu-mi fie lene sa ma mobilizez in acest sens. Cum sunt cotletele astea de miel din care am mancat cu o pofta de lup scapat in stână.
INGREDIENTE
30 de minute, plus timpul de marinare, 4 portii
- 1 kg cotelete de miel
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de menta
- 1 legatura de coriandru (aprox. 30g)
- 120 ml de Floriol Gourmet – Delicious Herbs (eu am folosit varianta cu ardei iute,busuioc si rosii)
- 1 bucata mica de ghimbir (aprox. 15g)
- 2 ardei iuti
- 4 catei de usturoi
- zeama de la 1 lamaie
- 4 linguri sos de soia (aprox. 60ml)
- 3 linguri de miere
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 1 lingurita de sare
- 4 linguri de apa
Pregateste marinada punand toate ingredientele (mai putin mielul, doh) intr-un blender/ chopper…
…si mixeaza-le pana obtii un sos omogen.
Pune cotletele de miel intr-o punga, toarna sosul deasupra, amesteca bine si lasa in frigider cat de mult timp si rabdare ai (macar juma’ de ora, da’ ar fi misto pana a doua zi).
Dupa ce s-au marinat, scoate cotletele din punga si curate-le de sosul in exces…
… pastrand toata marinada pentru a pregati sosul. Adica o pui intr-o craticioara si o lasi sa fiarba incet timp de 5 minute, pana ce sosul scade.
Incinge cuptorul la 200°C si pregateste un grill sau o tigaie de fonta.
Incinge tigaia pe foc mare si rumeneste cotletele cate 2 minute pe fiecare parte.
Transfera-le apoi intr-o tava si da-le la cuptor aproximativ 5-10 minute (in functie de cat de facute vrei sa fie – eu le prefer medium-rare. dar mai mult rare. probabil ca data viitoare le fac tartar direct :-)).
Serveste cotletele alaturi de sosul obtinut din marinada.
Langa ele eu am pus niste mazare oparita, peste care am turnat putin din uleiul Floriol Gourmet – Delicious Herbs cu ardei iute, busuioc si rosii, plus am presarat niste ardei iute proaspat. Sa fie.
Langa cotletele astea de miel mai poti incerca si alte variante de garnituri:cuscus de vara
- linte verde fiarta si amestecata cu putina ceapa rosie tocata marunt, plus putin ulei si zeama de lamaie
- naut de la conserva, tras la tigaie cu putin chimion si pudra de ardei iute
- cartofi prajiti! totul merge cu cartofi prajiti! :-D
Mazi, spune-mi daca uleiul se gaseste deja in magazine? Arata totul foarte bine, felicitari!
Floriol Gourmet se gaseste in Carrefour, Cora, Auchan, in magazinele format mare Billa si Mega Image, precum si in Metro si Selgros :-) Multumesc!
Cotletele de miel de unde le iei in acest moment al anului? Stiu ca la mega gasesc ceva dar la preturi extraordinar de nesimtite…
eu le iau de la o bacanie turceasca – Cutitul de Aur de pe Ritmului :-)
Multam! Le voi face o vizita soon :)