Humus cu roșii coapte și migdale
Pentru această situație minunată am fost inspirate de o ladă de roșii frumoase și multicolore, venite tocmai tocmai de la Iași, din grădina Buniol. După ce le-am admirat îndelung și am creionat o listă de patrușcinci de preparate, ne-am dat seama că am comandat prea puține pentru a da viață tuturor ambițiilor noastre culinare (oh, well!), mai ales că ne doream să refacem și alte rețete cu roșii bune și adevărate la care ne-a tot stat gândul (Mazi a și facut o listă cu ele acum 2 ani).
Așa că ne-am organizat doar cu 2 rețete noi cu roșii (pe celelaltă o vom împărtăși cu voi cât mai curând).
Însă, ce voiam să vă mai spun e că noi am copt pentru această ocazie aproximativ 700g roșii, iar cele care au rămas după rețeta de humus au fost devorate cu labneh, halloumi la grătar, vinete coapte. Așa că vă încurajez să faceți la fel ;)
INGREDIENTE
120 minute, 4 porții
- 300g humus (realizat după rețeta asta, obții aprox 300g dintr-o conservă de năut)
- 300g mix de roșii cherry colorate
- 3 căței de usturoi
- 3 fire de cimbru
- 4 linguri ulei de măsline
- 25g migdale
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1 linguriță negrilică
- sare, după gust
Încinge cuptorul la 150C°
Prepară humusul din această rețetă (fără sos, chipsuri, rodii).
Spală roșiile, usucă-le pe un prosop de bucătărie, apoi transferă-le într-un bol mediu. Adaugă uleiul, sare după gust și cățeii de usturoi. Amestecă bine, cât toate roșiile să fie acoperite de ulei.
Pregătește o tavă de cuptor cu hârtie de copt, așază roșiile în tavă (împreună cu restul ingredientelor din bol) și pune-le la cuptor timp de 30 de minute. După această perioadă, setează cuptorul pe funcția grill și mai lasă roșiile la copt alte 30 de minute. La final, roșiile trebuie să fie ușor rumenite deasupra și moi, dar să își păstreze forma.
Poți să faci aceste roșii coapte cu 3 zile înainte de a le servi și să le păstrezi la frigider, apoi să le încălzești chiar la momentul servirii.
Într-o tigaie, prăjește migdalele timp de 8-10 minute, amestecând din când în când. Transferă-le pe un tocător și tocă-le grosier.
Alege frunzele de pătrunjel de tulpină și taie-le mărunt.
Pe o farfurie sau un platou adânc, pune humusul și întinde-l cu o lingură. Așază deasupra roșiile coapte cu tot cu uleiul lăsat în tavă, apoi presară migdalele, semințele de negrilică și pătrunjelul tocat. Dacă simți nevoia (we always do), acum poți să mai picuri și niște ulei de măsline deasupra.
Excelenta reteta. Multumesc mult pentru postare.
Salutare, arata foarte bine combinatia, o sa incerc maine, ca am humus deja facut, si cu za’atar in loc de negrilica. Dar ce grill aveti voi de le puteti tine 30 de minute? ? La mine se ard dupa 5 minute, le voi tine maxim 3-4. Weekend fain!