#Nofoodwaste: Cum să faci bread pudding cu cozonacul uscat

13 Dec 2021, Cristina Mazilu

Pentru că vin sărbătorile, știu sigur că mai toți ne vom confrunta cu această situație: o să uităm niște felii de cozonac tăiate, se vor usca și – șoc și groază – vor fi aruncate.

Așa că vin cu următoarea propunere: o prăjitură super-rapidă, făcută cu resturile de cozonac rămase de la Crăciun

INGREDIENTE

aprox. 6-8 porții

feliile de cozonac (eu am folosit cam 500-700g)

500ml lapte

200ml smântână pentru frișcă

150g zahăr

½ linguriță scorțișoară

8 ouă

Încinge cuptorul la 180C. Eu folosesc un cuptor electric de la Electrolux – modelul SteamPro CookView – pe funcția de încălzire de sus și jos.

Așază feliile de cozonac într-o tavă încăpătoare.

Într-un bol, pune toate ingredientele și amestecă-le. Mie mi-a fost mai ușor cu robotoul de bucătărie Kitchen Assistant, dar poți folosi și un tel sau un mixer.

După ce compoziția s-a omogenizat, toarn-o peste feliile de cozonac și dă la cuptor timp de 45 de minute.

Lasă prăjitura astfel obținută să se răcească 15 minute înainte să o mănânci (merge bine cu niște înghețată de vanilie lângă!)

//

În 2019, Electrolux a lansat programul Better Living, o inițiativă ce cuprinde mai multe măsuri prin care compania și-a propus să ofere consumatorilor o viață mai bună și mai durabilă. Obiectivul principal este de a-i inspira pe oameni să opteze pentru obiceiuri de consum și gătit sustenabile.

Concret, acest lucru se reflectă și la nivel de tehnologie inovatoare, care ajută consumatorul să aibă experiențe culinare atât memorabile, cât și sustenabile. Astfel, au fost implementate funcții care permit gătirea sau regenerarea cu abur în cuptor (Steamify), prepararea alimentelor în vid, stocarea ingredientelor pe o durată mai îndelungată (tehnologia 360 Cooling sau tehnologia TwinTech® No Frost) și altele.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram