Kitchen Victim: Ep. 15 – Cotlete de miel in crusta de fistic si mazare cu busuioc
Din seria poate-va-era-dor, Morodan a revenit in bucataria de la Mazilique Studio. Tot pentru o reteta simpla, rapida, usor de replicat la ea in bucatarie, dar tot am avut de luptat cu ea. Dupa cum se vede mai jos
Si pentru cine vrea totusi sa inteleaga ceva din reteta, o gasiti mai jos:
INGREDIENTE
15-20 de minute, 2 portii
- 4 cotlete de miel
- 3-4 linguri de unt Lurpak Spreadable
- un varf de sare
- piper proaspat rasnit
- jumatate legatura de patrunjel
- 80g fistic
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- jumatate lingurita de chimion
- 1 lingurita de sare
- piper proaspat rasnit
- 400g mazare
- 2-3 linguri de unt Lurpak Spreadable
- jumatate lingurita de sare
- o mana frunze proaspete de busuioc
PENTRU COTLETE
PENTRU CRUSTA DE FISTIC
PENTRU MAZARE
Incinge cuptorul la 220°C
Pune toate ingredientele pentru crusta intr-un chopper si mixeaza-le pana cand capata consistenta unui pesto.
Pe o farfurie intinsa, pregateste cotelete cu sare si piper proaspat rasnit. Unge fiecare cotlet cu unt, apoi adauga cate 1 lingurita din amestecul de fistic si niveleaza uniform.
Da la cuptor aproximativ 10-15 minute, in functie de cat de facute iti doresti sa fie cotletele (noi le-am lasat vreo 10).
Intre timp, pregateste mazarea. Intr-o craticoara pune la fiert aproximativ 1l de apa. Adauga mazarea cand apa incepe sa fiarba si lasa-o 2-3 minute cat sa se inmoaie, dar sa fie putin crocanta.
Scurge mazarea, amestec-o apoi cu untul si busuiocul proaspat.
Scoate cotelete din cuptorul si mananca-le cat sunt calde, alaturi de mazarea cu unt si busuioc.
Acest episod mi-a dat o stare nemaipomenita de bine :D. Cred ca n-am mai mancat niste miel de la Paste, dar tocmai mi s-a facut pofta.
Lurpak Spreadable (the UK versions) e – not only IMHO – un fel de margarina de calitate indoielnica, cu un gust ciudat (usor gretos zic eu), si nu vad de ce ar fi mai buna cu miel decat untul normal si ulei de masline.
Super tare. Mi-a placut reteta. Felicitari