Alte 10 tartine cu avocado
Pentru ca postarea cu cele 10 tartine cu avocado de acum doi ani s-a dovedit a fi una dintre cele mai citite de pe blog, am zis sa nu va plictisiti de aceleasi combinatii, si am mai bricolat un episod.
Totul a inceput cu trei avocado bine coapte, pe care le-am pasat impreuna cu zeama de lamaie si putina sare. Apoi am insirat pasta astfel obtinuta pe zece tartine, dupa cum urmeaza
Avocado cu rosii cherry si otet balsamic
Rosiile cherry se taie in jumatati (daca sunt mici) sau in sferturi, iar deasupra se presara otet balsamic (sau crema de otet balsamic).
Avocado cu rodii, menta, ceapa rosie si migdale tocate
Peste pasta de avocado am asezat cateva rondele de ceapa rosie si am presarat seminte de rodii, migdale tocate si cateva frunze de menta.
Avocado cu castravete si morcovi marinati in otet de orez si togarashi
Castravetii si morcovii i-am taiat in fasii cu un peeler de legume si i-am pus intr-un castron impreuna cu o lingura de otet de vin. Dupa jumatate de ora in care s-au marinat, am pus fasiile peste tartina cu avocado si am presarat deasupra putin togarashi – un amestec japonez de pudra de ardei iute, piper negru, seminte de susan, coaja uscata de mandarine si portocale si fulgi de alge.
Avocado cu ou ochi si sriracha
Peste tartina cu avocado am trantit un ou ochi si cateva dare de sos Sriracha.
Avocado cu pasta de masline si branza feta
Am uns felia de paine cu un strat de pasta de avocado, apoi unul de pasta de masline kalamata si am presarat deasupra niste firmituri de branza feta.
Avocado cu sos tahina, sos de patrunjel si fulgi de ardei iute
Peste tartina cu avocado am pus doua sosuri – unul de tahina amestecata cu putin usturoi tocat si un pic de apa (pentru o consistenta mai fluida) si un altul de patrunjel mixat cu ulei de masline si zeama de lamaie. Peste toate astea am presarat cativa fulgi de ardei iute.
Avocado cu creveti, lime si ardei chipotle
Crevetii au fost marinati in zeama de lime cu ulei, cativa fulgi de ardei chipotle si coaja de lime, apoi trasi la tigaie si pusi deasupra unei tartine cu avocado. Cel mai probabil, in tot mixul a intrat si niste usturoi.
Avocado cu pui si crema de sfecla cu ricotta
Crema de sfecla am facut-o amestecand intr-un blender proportii egale de sfecla fiarta si ricotta. Am pus-o peste tartina cu avocado si am continuat cu cateva bucati rumenite de piept de pui, cateva frunze de busuioc proaspat si piper proaspat rasnit.
Avocado cu somon, marar, capere si lamaie
Peste tartina de avocado am asezat cateva felii de somon afumat, cateva capere, niste frunze de marar si am stropit cu zeama de lamaie (ba chiar am asezat si o jumatate de felie acolo – sa fie).
Avocado cu bacon, porumb si ceapa
Cum zice si-n titlul – bucatele de bacon rumenit, ardei gras taiat cubulete si cateva boabe de porumb din conserva.
Imi place ce contine togarashi. De unde se poate cumpara?
din dragonul rosu sau de pe net. la o scurta cautare am gasit pe http://www.bazarulcumirodenii.ro/magazin-condiment/amestecuri/togarashi/
[…] Bunatati cu avocado de la Mazilique – cred ca o sa printez postarea asya si o lipesc pe frigider. Atatea combinatii se pot face cu avocado… creativitate sa fie! […]