Gogosi de conopida cu sos aromat de patrunjel si capere

07 Mar 2017, Cristina Mazilu

Am stat mult sa ma gandesc cum ar trebui sa se numeasca astea din poza de mai sus si in afara de poppers, fritters si mai francofonele beignets, nu mi-a venit nimic in minte. Nu stiu ce spune asta despre vocabularul pe care-l posed si despre writing skill-ul care ma ocoleste, dar in final am ajuns la concluzia ca gogosile sunt ceva ce ar putea descrie situatia de fata. (Doar sa retineti ca-s umplute cu conopida, nu cu dulceata de capsuni, ciocolata sau crema de vanilie :-)

 

INGREDIENTE

20 de minute, 6-8 portii

    • 1 conopida
    • 80g de faina
    • 1 lingura de amidon
    • 125ml apa minerala
    • 1 lingurita pudra de seminte de coriandru
    • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
    •  
      PENTRU SOS

    • 3 legaturi de patrunjel
    • 2 linguri de capere
    • 1-2 catei de usturoi
    • zeama de la ½ lamaie
    • 4 linguri ulei de masline

 
Pregateste compozitia pentru aluat amestecand intr-un bol faina impreuna cu amidonul, coriandrul, sarea si apa minerala. Foloseste un tel si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena. Las-o apoi sa se odihneasca, cat timp pregatesti conopida si sosul de patrunjel.

Taie conopida in buchetele si pune-le intr-o oala cu apa sarata care fierbe timp de 2 minute. Scurge apoi conopida si lasa-o sa se usuce pe niste servete de hartie.

Pentru sos, taie patrunjelul foarte marunt, la fel si usturoiul, iar caperele toaca-le grosier. Pune-le impreuna intr-un bol si toarna deasupra uleiul de masline si zeama de lamaie. Amesteca si gusta, verificand daca mai e nevoie de sare (caperele s-ar putea sa fie suficient de sarate).

Dupa ce buchetelele de conopida s-au mai uscat, incinge intr-o oala uleiul de floarea soarelui (suficient cat sa ai o adancime de trei degete). Inmoaie conopida in compozitia cu faina, scuturand excesul, apoi scufunda-le in uleiul incins. Prajeste-le in transe, pana cand devin aurii, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Scoate-le pe o farfurie pe care ai pus un prosop de hartie, care care sa absoarba uleiul in exces.

Serveste-le calde, impreuna cu sosul de patrunjel si capere (si imparte-le cu prietenii, altfel o sa te trezesti ca ai mancat singur o conopida intreaga – #truestory).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. […] se troznise panoul de internet. Mazilu a făcut mâncare în fiecare zi (supă de linte cu chorizo, conopidă prăjită etc), apoi ne-am gâdilat pe […]

  2. ella says:

    yummy! this was so delicious!
    Dip de patrunjel a fost de nota 100. Bravo.

  3. irina says:

    We LOVE vegan Mazilu ♥️

Comenteaza
Follow on Instagram