Pastă (dip) de feta cu fistic și coriandru

09 Apr 2017, Cristina Mazilu

Ati vazut, sper, chiftelele de mai jos (alea cu seminte de pin si merisoare). Ei bine, dip-ul asta merge perfect cu ele. Sau poate fi servit ca un aperitiv separat, impreuna cu betisoare de legume sau fasii de lipie.
 
INGREDIENTE

5-10 de minute, 2-4 persoane

    • 50g fistic decojit
    • 50ml ulei de masline
    • 150g branza feta
    • ½ legatura de marar
    • 1 mana frunze de coriandru
    • 1 catel de usturoi
    • ½ ardei iute rosu
    • 1 ½ linguri de iaurt grecesc
    • sucul de la ½ lamaie
    • sare si boabe de piper rosu, usor zdrobite

 
Intr-un robot de bucatarie, pune fisticul decojit si uleiul si mixeaza-le impreuna pentru 30 de secunde sau pana cand fisticul este maruntit.

Separat, toaca mararul, frunzele de coriandru si ardeiul iute. Zdrobeste catelul de usturoi si taie branza feta in cubulete. Adauga si aceste ingrediente in vasul robotului, alaturi de fistic si impreuna cu iaurtul si sucul de lamaie.

Mixeaxa toate ingredientele pana cand compozitia devine cremoasa. Adauga sare dupa gust. Mai poti adauga si putin ulei de masline, in cazul in care ti pare ca sosul nu este suficient de cremos.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Florina says:

    Pare super buna! Bunica ne facea tot felul de combinatii cu branza, cu boia, cu dverse condimente. I a sa fac si eu. Reteta asta chiar imi pare buna! Multam fain!

  2. Sorana says:

    Fisticul e crud sau prajit si sarat? Multumesc

  3. Elena says:

    Pot sa înlocuiesc fistic cu caju? Merge și fără coriandru? Mulțumesc.

Comenteaza
Follow on Instagram