Fritters de flori de soc, cu miere

16 May 2018, Cristina Mazilu

Pentru ca abia anul trecut am facut socata pentru prima oara, mi s-a parut ca anul asta trebuie sa recuperez rapid. The pressure! Si pentru ca, when in doubt, you deep fry it, exact asa s-a intamplat cu florile de soc stranse in prima tura de anul asta. Ceea ce va doresc si voua.

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 60g flori de soc (cam doua maini de flori de soc)
    • 100g faina
    • 2 lingurite amidon
    • 2 lingurite zahar brun
    • 1 ou
    • 175ml apa minerala
    • cateva lingurite de miere de salcam, pentru picurat
    • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
    • un varf de sare

Spala cu grija florile de soc si lasa-le la zvantat pe un prosop de bucatarie, pana se usuca complet.

Indeparteaza cat mai mult din crengutele verzi, deoarece pot fi amarui, dar totusi pastreaza putin din tulpina florii, astfel incat sa nu se destrame.

Umple o jumatate de tigaie medie cu ulei de floarea soarelui si lasa-l sa se incinga, pe foc mediu.

Intre timp, intr-un bol amesteca faina, amidonul, zaharul si un varf de sare. Intr-un alt bol amesteca oul cu apa minerala. In bolul cu ingrediente uscate, cu ajutorul unei linguri, formeaza o adancitura si toarna, treptat, amestecul de ou si apa, amestecand constant, pana ce obtii o compozitie omogena. Nu trebuie sa fie super fina, cateva cocoloase is just fine.

Inmoaie, pe rand, florile de soc in compozitie si apoi pune-le la prajit pentru 1-2 min sau pana cand devin aurii.

Cand acestea sunt gata, scoate-le pe un prosop de hartie si lasa-le la scurs cateva minute. Pentru a le servi, asaza florile pe o fafurie si picura-le miere de salcam.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram