Paste cu broccoli si gremolata de lamaie si patrunjel

04 May 2017, Cristina Mazilu

Dupa ce am pregatit reteta asta, am umplut un lighean bol cu paste, invitand apoi pe toti cei care au trecut pe la studio sa-si umple cate o farfurie. E un fel de mancare atat de simplu si de convivial, cu arome atat de proaspete si de insorite incat e pacat sa-l tii numai pentru tine.

Asa ca salvati reteta nu doar pentru serile in care vreti sa pregatiti ceva rapid, ci si pentru intalnirile cu prietenii, petrecerile in gradina care vor urma vara asta si picnicurile care or sa mai vina (pentru ca pastele astea sunt la fel de bune si reci), pentru ca vara asta o sa fie la fel de folositoare ca si rochia-camasa alba din in – effortlessly stylish.

 

INGREDIENTE

20-25 de minute, 6-8 portii

    • 1 capatana de broccoli
    • 2 dovlecei
    • 2 linguri de ulei de masline
    • 1 punga de paste spirale integrale Pambac
    • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
    •  
      PENTRU SOSUL GREMOLATA

    • sucul de la 1 lamaie
    • coaja de la 2 lamai
    • 3 legaturi de patrunjel
    • 4-6 linguri de ulei de masline
    • frunzele de la 2 fire de busuioc
    • 4 catei de usturoi
    • sare si piper proaspat rasnit


Pregateste intai ingredientele: taie capatana de broccoli in florete de dimensiune mica si medie, dovleceii – in bucati, rade coaja de la cele doua lamai si stoarce sucul de la una, si alege frunzele de patrunjel si busuioc.

Pentru a pregati sosul gremolata, toaca marunt frunzele de patrunjel si busuioc, amestecandu-le impreuna cu usturoiul, uleiul de masline, zeama si sucul de lamaie, plus sare si piper proaspat rasnit. (Acest amestec il poti realiza si intr-un blender sau robot de bucatarie).

Intr-o oala incapatoare, pune apa la fiert pentru paste. Nu uita sa adaugi sare! Dupa ce apa a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le la fiert pentru aproximativ 8 minute.

Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, incinge cateva linguri de ulei de masline si adauga dovleceii si buchetelele de broccoli. Soteaza-le cateva minute, pana cand se rumenesc.

Cand pastele sunt gata, scurge-le de apa si adauga-le peste paste. Amesteca, apoi presara sosul gremolata de patrunjel si lamaie. Amesteca din nou si, daca vrei, poti presara deasupra si fulgii de ardei iute.

Chiar daca pastele astea sunt un fel de mancare in sine (si foarte satios, de altfel), le poti servi si ca garnitura pentru peste sau pui pregatit la gratar, plita sau cuptor.

//

Aceasta este reteta de paste spirale cu broccoli si sos gremolata, sau, cum le spune Pambac – “bijuterii” cu sos gremolata. De ce? Aflati mai multe pe pagina lor de Facebook despre campania Retete trendy pe gustul tau, gustul care-ti vine bine.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. andreea says:

    Pastele par faine…dar vesela e absolut bestiala.si mie nici macar nu imi place rozul :)

  2. Oana says:

    Recipe saved :) Ceramica arata absolut senzational, e grozava :) Fii buna si zi-ne ca ai luat-o de undeva de unde putem sa o cumparam si noi :D
    merci beaucoup :D

  3. Dan nu e real says:

    e un pleonasm sa spui “gremolata cu lamaie si patrunjel” :))

Comenteaza
Follow on Instagram