Pui lipicios cu caju
05 Apr 2013, Cristina Mazilu
Cina de ieri, postarea de azi. Gata in vreo 15 minute.
Am luat 1 piept de pui, l-am ciopartit in bucatele, peste care am turnat 2 linguri de sos de soia (am folosit light, adica cu mai putina sare) si 1 lingura de miere lichida. L-am lasat vreo 5 minute, cat sa se mozoleasca pe toate partile, apoi am incins 1 lingura de ulei intr-un wok si am rumenit puiul, impreuna cu 1 mana de alune caju.
Toata treaba dureaza maxim 10 minute, timp in care marinada de soia si miere se reduce si acopera bucatile de pui cu o glazura umami-sweet.
Ca sa echilibrez chestia cu ceva mai acid, am trantit alaturi o salata cu dressing de lamaie si ulei de masline. ‘Twas good.
super bun lipiciosul asta :)
cam da, cam e :-)
Prima reteta pe care o fac de aici, desi m-am delectat citind multe altele. Foarte rapida si deosebit de gustoasa, am fost laudata :) Apreciez mult felul simplu in care descrii retetele, fiecare dintre ele pare floare la ureche si imbie la gatit. Felicitari pentru stil si creativitate! Presimt ca urmeaza pentru mine o vara plina de arome :)
@lili – multumesc! ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut. cat despre vara, asa sa fie :-)