Salata super-verde cu quinoa si legume
Cred ca daca ma concentram putin, puteam sa fac reteta asta si mai verde. Data viitoare sigur nu uit sa pun si broccoli, dar pana atunci incercati varianta de mai jos.
In caz ca nu e super clar ca reteta e una super simpla si rapida, puteti vedea intr-un mic video self-explanatory. Cheia in toata schema e sa ai toate ingredientele spalate, curatate, taiate, tocate si, dupa caz, fierte sau sotate, apoi tot ce-ti mai ramane de facut e sa le amesteci putin.
INGREDIENTE
30 de minute, 6 portii
- 150g quinoa
- 160g sparanghel
- 200g mazare
- 1 capatana mica de fenicul (150g)
- 1 legatura de ceapa verde (100g)
- 2 legaturi patrunjel
- ½ castravete Fabio
- 1 legatura de coriandru
- 1 lingura de busuioc tocat proaspat
- 1 lingura de menta proaspata
- 3 avocado
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper proaspat rasnit
Intr-o oala incapatoare, pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga quinoa si las-o timp de aproximativ 15 minute sau pana cand se inmoaie. Cand e gata, strecoara quinoa, trece-o prin apa rece si lasa-o sa se scurga.
Umple o alta oala cu apa si, cand aceasta da in clocot, adauga mazarea si las-o sa fiarba 3-4 minute, apoi scurge-o.
Toaca marunt patrunjelul, ceapa verde, menta si busuiocul. Alege frunzele de coriandru de pe tulpine. Curata castravetele de coaja, taie-l in doua si scoate-i miezul moale, cu seminte, apoi taie-l in felii. De asemenea, taie si feniculul in bucati subtiri, iar avocado in cubulete.
Taie sparanghelul in bucati, apoi caleste-l timp de cateva minute intr-o tigaie in care ai incins o lingura de ulei de masline.
Intr-un bol incapator, adauga toate ingredientele pregatite anterior. Presara deasupra si putina sare si piper, uleiul de masline si zeama de la o lamaie. Amesteca bine.