Beer & bites (2)
Încep prin a vă spune că nu e cazul să faceți mișto de freza mea, am râs deja suficient pe acestă temă :-))
Acum că am stabilit asta, să trecem la ceva de mâncare – unul dintre felurile mele
KOFTE ADANA CU SOS DE TAHINA VERDE
INGREDIENTE
20 de minute, 2 porții
- 300g carne de vită adana, tocată
- 30g semințe de pin, plus extra pentru servit
- 1 ceapă albă
- 1 lingură de sumac
- 150ml tahini
- 150ml apă
- 70ml zeamă de lămâie
- 2 căței de usturoi
- 2 legaturi de pătrunjel
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de semințe de rodii
- sare și piper proaspăt râșnit
Amestecă carnea de vită (pe care, pentru simplificarea vieții, am cumpărat-o gata pregătită pentru a fi făcută kebab) (little did they know că eu aveam alte planuri :p) cu semințele de pin.
După care, formează koftele (sau mai bine să le zicem chiftele, nu? :-) și lasă-le la rece cât pregătești restul ingredientelor.
Pentru ceapa cu sumac, curăță și taie ceapa in felii. Pune-o într-un bol, adaugă o linguriță de ulei de măsline, una de zeamă de lămâie, puțină sare și lingura de sumac. Amestecă.
Pentru sosul de tahina, pune într-un blender tahina, apa, restul de suc de lămâie, usturoiul și frunzele de pătrunjel. Amestecă bine, până ce ingredientele se transformă într-un sos omogen.
Scoate chiftelele de la rece, și într-o tigaie încăpătoare, încinge uleiul rămas. Prăjește chiftele timp de 7-8 minute, până ce se rumenesc pe toate părțile.
Servește-le împreună cu două linguri de sos de tahina și ceapa cu sumac amestecată cu câteva semințe de rodie și câteva frunze de pătrunjel. Și o bere lângă.
Imi spui te rog ce sursa ai pt carnea de vită adana, tocată? Multumesc!
iau fie de la macelaria Cutitul de Aur de pe ritmului, fie de la o alta macelarie arabeasca de pe Mosilor. si mai sunt o gramada de altele, dar nu le-am testat :-)