Ouă în crustă de falafel cu mirodenii
Anul acesta, meniul de Paste a fost pregatit intr-un cadru ceva mai atipic pentru Mazilique. Chiar daca locatia s-a pastrat, sedintele de brainstorming si discutiile se purtau de pe 2 continente. Eu (Misha) si noua noastra colega (Simona) am ales loboda si leustean din Obor, in timp ce Mazi sorta cosuri din frunze de palmier si mirodenii in piata Jamaa el-Fna din Marrakech (dupa cum poate s-a vazut pe Instagram)
Asa ca o parte din retetele pe care le vom postam in zilele urmatoare vor avea atat radacini orientale, cat si unele ceva mai est-europene :)
Also, sunt primele retete pe care le pregatim in “singuratate”, asa ca e posibil sa mai regasiti una, doua stangacii legate de fotografii sau styling. In schimb, garantam pentru gust, mai ales ca nu ne-am abatut de la proportiile invatate la Mazilique Studio – niciodata nu e prea mult patrunjel, mai bine cu usturoi decat fara, ar merge niste ardei iute etc. Cunoasteti deja modelul ;-)
Asa ca stay tuned, zilele urmatoare se anunta interesante!
INGREDIENTE
40 de minute, plus 12 ore hidratarea nautului, 5 oua
- 5 oua
- 150g naut
- 4 fire ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel
- 2-3 catei usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita chimion pudra
- 1 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura faina
- 1 litru ulei de floarea soarelui
- sare si piper proaspat rasnit
Pune nautul intr-un bol, acopera-l cu apa si lasa-l peste noapte sa se hidrateze (sau cel putin 12 ore)
Fierbe ouale si curata-le de coaja.
Curata si toaca grosier ceapa, alege frunzele de patrunjel.
Dupa ce nautul s-a inmuiat, pune-l in bolul unui chopper sau robot de bucatarie, adauga ceapa verde, patrunjelul, usturoiul, sucul de lamaie, condimentele si praful de copt. Mixeaza bine, pana cand obtii o pasta densa si omogena. Aceasta trebuie sa fie cat de cat maleabila. Daca ti se pare prea moale, poti sa mai adaugi faina. Eu asa am facut.
Transfera compozitia pe o planseta si imparte-o in 5 bile de marimi egale. Pe suprafata de lucru, intinde o bucata de folie de plastic de dimeniunea unei coli A4. Pune o bila de aluat in centrul foliei si acopera cu o alta folie de aceeasi marime.
Cu un sucitor, intinde aluatul intr-o forma de disc cu diametrul de aproximativ 10cm (cat sa imbrace oul). Inlatura folia de deasupra aluatului (pune-o deoparte pentru ca o vei refolosi pentru restul oualelor), pune un ou in centrul discului si folosindu-te de colturile foliei incearca sa acoperi complet si uniform oul cu aluat.
Continua procesul in acelasi fel si cu ouale ramase. Pune-le la rece aproximativ 10 minute, pana cand se incinge uleiul.
Intr-o oala, pune ulei astfel incat oul sa fie acoperit complet in timpul prajirii. Incinge-l bine, apoi, cu ajutorul unei spumiere / palete scufunda ouale, cate unul pe rand. Lasa-le la prajit pana cand crusta care inveleste oul se rumeneste. Transfera-le pe o farfurie tapetata cu servet de hartie.
Serveste ouale cu un dressing fresh cu tahina, iaurt si lamaie. Sau simple, cu mult piper rasnit deasupra.
[…] sursa articol […]
[…] sursa articol […]
Nautul nu se fierbe inainte de a-l toca?