Cremă de ricotta cu pesto de mazăre

17 May 2018, Misha

Mazărea nu a fost niciodată printre leguminoasele mele preferate, dar anul acesta m-a tentat încă din primele zile în care am văzut-o pe tarabele din piață și am zis că trebuie să îi mai dau niște șanse. Mai ales că la studio aveam deja în plan câteva teste cu mazăre fresh pentru rețetele de primăvară.

Bine am făcut, pentru că în final ne-am ales cu ce o să găsiți mai jos: o rețetă super rapidă, gustoasă, aromată și foarte prezentabilă. :)

PS: Sigur că puteți să înlocuiți brânză ricotta cu alt sortiment, whatever floats your boat – însă, această combinație este câștigătoare pentru gusturile noastre.

INGREDIENTE
10 minute, 4 porții

      • 500g brânză ricotta
      • cateva frunze de mentă
      • 8 felii pâine prăjită

PENTRU PESTO

        • 150g mazăre proaspătă
        • 20g parmezan
        • 60ml ulei de măsline
        • 1/2 legatură mentă
        • 10g busuioc
        • sare și piper proaspăt râșnit

Într-o oală cu apă care fierbe, adaugă mazareă și las-o la fiert 2-3 min. Scoate mazărea, scurge-o de apă și las-o să ajungă la temperatura camerei.

Într-un robot de bucătarie pune mazărea, menta, busuiocul, parmezanul, sare si piper și mixează până când totul se mărunțește. Peste pasta obținută adaugă uleiul și mixează până când totul se omogenizează și are o compoziție cremoasă. Asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit.

Cu ajutorul unui cuțit de unt sau a unei linguri, amestecă brânza, ca să se aereze și să devină mai ușor de manevrat, după care așaz-o uniform pe o farfurie. Peste ricotta întinde pesto-ul și ornează cu frunze de mentă, câteva boabe de mazăre și ulei de măsline.

Eu am servit pesto-ul pe pâinea unsă cu ulei de măsline și prăjită 2-3 minute pe grill.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram