Salata cu chorizo, rosii cherry, avocado & coriandru
Salata asta s-a intamplat dintr-un mix de factori:
- un avocado s-a copt foarte bine pe blatul din bucatarie, timp de cateva zile
- in weekend m-am nimerit la Lidl, unde am descoperit coriandru proaspat, niste frunze simpatice de salata, rosii cherry in patru culori (plus, marea surpriza – cartofi, lamai, portocale si morcovi bio, super cheap. da’ nu despre asta e vorba acum)
- azi dimineata m-am trezit la 7:00 si m-am gandit ca am timp si de gatit, si de pozat, si de facut curaj sa merg la sala.
And so I did. Adica am aruncat intr-un bol 2 maini de frunze de salata. Am taiat 1 avocado in cuburi (I really love it cand e copt perfect, fara pete maro, fara zone prea verzi, si se desprinde usor de pe coaja – just perfect). Am adaugat vreo 10 rosii cherry si le-am taiat in jumatati si vreo 50g de chorizo, taiat in felii subtiri. Plus 1 lingura de frunze de coriandru proaspete.
Peste toate astea am turnat un dressing simplu – intr-un borcan am pus ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper proaspat rasnit, am infiletat capacul si am amestecat bine. Am stropit salata, am amestecat si asa am avut ce sa iau la pachet for lunch.
(Ar fi mers tare bine si niste crutoane de ciabatta, stropite cu ulei de masline si putin prajite. Da’ poate cu alta ocazie)
Dacă uitai să pui chorizo cred că sunam la nebuni să te ridice. Unde-i porcul cu porc on-a-side?
porcul s-a porcait in weekend tres grave. acum e pedepsit sa manance frunze.
*the
:)) poor pig.
asa ziceam si eu. oink*oink
acum stiu de ce am cumparat chorizo de la costco ;)
mie imi placi ca mai gatesti si verde :) mai ales ca e primavara si ne mai curatam organismul :))
si o sa incerc si salata de sfecla ;)
p.s. unde gasesc reteta de la cozonacul de pasti, cel facut de Ioana pentru Good Food? ca totusi inca n-am intrat la dieta de tot wink-wink
@ildi – si eu ma gandeam ca e un sezon mai verde :-)
cat despre cozonac, il gasesti in revista Good Food de aprilie
m-am gandit eu ca e in revista, mai urmeaza sa vad cum primesc revista, ca romania e doar la vreo 10.000 de km distanta :/
@ildi – oh :-) oricum, reteta va aparea si pe site-ul GoodFood, in timp pentru Paste. I’ll make sure it’s there ;-)
you’re best ;-) multumesc <3
salata pare a fi mache. e o idee buna cu avocado, o sa incerc
@ioana – also known as valeriana prin unele supermarketuri. cred. :p