Cum sa cureti un avocado
Fie ca vrei sa-l mananci ca atare (colega mea Oana il mananca ca pe mar) (foarte ciudat, stiu), fie ca vrei sa pregatesti guacamole sau o salata rapida, invata cum sa cureti avocado. Nu as vrea sa par prea pedagogica, dar dupa ce am vazut cum o prietena a curatat un avocado ca pe cartof si apoi l-a scapat din mana ca pe o bucata de sapun, am zis ca merita doua randuri:
1. Tine avocado cu o mana, iar cu cealalta, folosing un cutit bine ascutit, taie pe lung de jur imprejurul fructului.
2. Roteste jumatatile obtinute in sensuri diferite, apoi trage pentru a le desparti.
3. Tine jumatatea fara sambure cu o mana si, folosind cutitul, cresteaza miezul pe lung si pe lat la distante egale, pentru a obtine niste cubulete.
4. Lasa cutitul deoparte, tine jumatatea de avocado cu ambele maini si apasa in sus coaja, pana cand o intorci pe dos. Acum poti scoate miezul gata taiat cubulete. Daca nu le folosesti imediat, stropeste-le cu zeama de lamaie sau lime pentru a nu oxida.
Salata cu pui, portocala, fenicul si avocado
- Sandwich cu sunca de curcan si avocado
- Avocado si otet balsamic (one of my favourite things, thank you PRA for introducing me to this lovely snack)
- Salata cu chorizo, rosii cherry, avocado si coriandru
Marea problema este ca multi nu stiu cand avocado e copt: cand il tii in mana daca apesi sa simti ca degetele intra un pic in coaja. Daca intra mult prea usor inseamna ca deja este mult prea copt, iar daca e tare ca un mar atunci trebuie lasat pe masa pana se coace.
Eu il scot de obicei din coaja cu lingura (mai ales cand ajunge direct in robotul de bucatarie).
Un alt tip contra oxidarii este sa lasi samburele in acelasi bol cu guacamole.
de acord cu toate ce de mai sus! :-)
Carmen, mai există o metodă excelentă: dai jos codița, dacă e închisă la culoare, e prea copt, dacă e verde crud e…well, crud.
http://p-ec2.pixstatic.com/52556658697ab06b0c000a34._w.540_h.539_s.fit_.jpg
like this.
Eu am avut o revelatie de curand(trebuie sa fie copt bine)-o lingurita de mustar dijon, una de ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic in gaura lasata de sambure, combinatie prin care treci fiecare scoop de miez…????????????????????????
Te urmaresc de mult timp si mi sunt tare simpatice postarile tale doar ca de data asta, chiar daca nu mi sta in fire, trebuie sa intervin. Trebuie evitat cat mai mult sa tii avocado ul intr o mana in timp ce cutitul din cealalta mana e arma sigura. Felul in care ai aratat ca se taie si se cresteaza este exact modul in care NU este recomandat (avocado ul tb tinut pe masa/tocator si nu in mana!) si din cauza caruia a aparut termenul de “avocado hand” adica o sumedenie de rani care apar pt ca iti aluneca cutitul (o simpla cautare pe google ar trebui sa fie edificatoare). Altfel, spor in toate!