Cum sa cureti un avocado

31 Oct 2014, Cristina Mazilu

Fie ca vrei sa-l mananci ca atare (colega mea Oana il mananca ca pe mar) (foarte ciudat, stiu), fie ca vrei sa pregatesti guacamole sau o salata rapida, invata cum sa cureti avocado. Nu as vrea sa par prea pedagogica, dar dupa ce am vazut cum o prietena a curatat un avocado ca pe cartof si apoi l-a scapat din mana ca pe o bucata de sapun, am zis ca merita doua randuri:

cum sa cureti un avocado_11. Tine avocado cu o mana, iar cu cealalta, folosing un cutit bine ascutit, taie pe lung de jur imprejurul fructului.

 

cum sa cureti un avocado_2

2. Roteste jumatatile obtinute in sensuri diferite, apoi trage pentru a le desparti.

 

cum sa cureti un avocado_3

3. Tine jumatatea fara sambure cu o mana si, folosind cutitul, cresteaza miezul pe lung si pe lat la distante egale, pentru a obtine niste cubulete.

 

cum sa cureti un avocado_4

4. Lasa cutitul deoparte, tine jumatatea de avocado cu ambele maini si apasa in sus coaja, pana cand o intorci pe dos. Acum poti scoate miezul gata taiat cubulete. Daca nu le folosesti imediat, stropeste-le cu zeama de lamaie sau lime pentru a nu oxida.

 

 

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. carmen says:

    Marea problema este ca multi nu stiu cand avocado e copt: cand il tii in mana daca apesi sa simti ca degetele intra un pic in coaja. Daca intra mult prea usor inseamna ca deja este mult prea copt, iar daca e tare ca un mar atunci trebuie lasat pe masa pana se coace.

    Eu il scot de obicei din coaja cu lingura (mai ales cand ajunge direct in robotul de bucatarie).

    Un alt tip contra oxidarii este sa lasi samburele in acelasi bol cu guacamole.

  2. George says:

    Eu am avut o revelatie de curand(trebuie sa fie copt bine)-o lingurita de mustar dijon, una de ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic in gaura lasata de sambure, combinatie prin care treci fiecare scoop de miez…????????????????????????

  3. Diana says:

    Te urmaresc de mult timp si mi sunt tare simpatice postarile tale doar ca de data asta, chiar daca nu mi sta in fire, trebuie sa intervin. Trebuie evitat cat mai mult sa tii avocado ul intr o mana in timp ce cutitul din cealalta mana e arma sigura. Felul in care ai aratat ca se taie si se cresteaza este exact modul in care NU este recomandat (avocado ul tb tinut pe masa/tocator si nu in mana!) si din cauza caruia a aparut termenul de “avocado hand” adica o sumedenie de rani care apar pt ca iti aluneca cutitul (o simpla cautare pe google ar trebui sa fie edificatoare). Altfel, spor in toate!

Comenteaza
Follow on Instagram