Am lansat Mazilique Shop

12 Mar 2019, Cristina Mazilu

Pentru că mi-am pierdut destul de mult din exercițiul jurnalistic care-ți spune să pui informația cea mai importantă în primul paragraf, o vă las aici linkul de la nou lansatul Mazilique Shop înainte să încep să mă pierd în detalii după cum veți putea observa dacă dați scroll în jos.

Shop-ul e o idee mai veche, de prin 2013 sau 2014 – asta ca să vă faceți o idee cam cât îmi ia mie să urnesc ceva din loc. Alte exemple ar mai putea fi –Mazilique Studio: timp de gestație – doi ani, Convivial Dinners – doi ani și jumătate, cartea Mazilique (tot nu avem un nume) – nouă ani de când a fost plantată ideea, doi ani de când m-am apucat de ea. And counting. N-o să vă trec prin toate celelalte proiecte care-mi zboară ca avioanele prin cap, cel mai probabil trebuie să mai așteptăm încă naiba știe cât pentru ele.

Revenind. După cum poate ați văzut deja pe Facebook sau Instagram, shop-ul s-a lansat cu o colecție de cârpe țesături din in prespălat pentru masă și bucătărie. Dacă această alegere a mea v-a dat cu virgulă și distrupt, trebuie să vă spun că inul prespălat e un material de care sunt îndrăgostită de ani de zile și pe care-l colecționez avid sub formă de șervete și șervețele, prosoape, table runners, fețe de masă, așternuturi de pat, perdele și tot așa. Însă pentru că niciodată nu am găsit în România modele și materiale așa cum mi-ar plăcea – simple, cu țesătură densă, dar cu textură moale, la un moment dat am zis că e cazul să fac ceva. Nu neapărat ca un demers comercial, ci pentru că sunt sigură că mai există încă cel puțin câteva persoane picate-n freză după care-mi împărtășesc pasiunea.

Așa că acum un an și ceva am început să facem un research mai concret pentru ce ar însemna și ce ar presupune să ne apucăm de asta. N-o să vă trec prin tot procesul, cert e că acum jumătate de an ne-am apucat de treabă – atât de producție, cât și de site-ul shop-ului.

Și când spun producție, să nu credeți că am lăsat situația din mână vreun moment. I’m *that* much of a control freak.

Ce-a ieșit, puteți vedea pe shop, dar în caz că nu sunteți convinși că merită un click, vă las aici niște poze cu rezultatul. (Pe care tot noi le-am făcut, pentru că și din motive de vezi mai sus :-)))

Șervet de in presălat Parisian Blue

Față de masă de in presplălat Midnight Blue

Șervet de in presplălat Taupe

Prosop de in prespălat Off White

Șervet de in prespălat Midnight Blue

Față de masă de in prespălat Light Grey

Prosop de in prespălat Dusk Pink

Față de masă de in prespălat Taupe

Prosop de in prespălat Light Grey

… și tot așa. Mă rog, pentru mai multe poze intrați pe shop. În total, veți găsi trei categorii de produse – șervete, fețe de masă și prosoape de bucătărie în șase culori neutre și pastelate. Le-am ales astfel încât să poată fi combinate cu ușurință între ele, în caz că vreți să mix them up sau pur și simplu nu vă puteți hotărî la o culoare (cuz I sure can’t).

DA’ UNDE E MÂNCAREA?!

Mi-e și mie foarte clar că mulți dintre voi vă așteptați ca atunci când deschid shop-ul să fie totuși și ceva de mâncare în el. Și eu tot la asta mă așteptam, dar uite cum s-au aliniat lucrurile. Worry not tho’, se întâmplă și asta.

În perioada următoare, în shop vom adăuga treptat noi produse – ustensile care mi se par super folositoare în bucătărie, ingrediente care cred că sunt esențiale, condimente fără de care am impresia că nu poți să trăiești. Încet dar sigur, vreau să construiesc și să curatoriez o colecție capsulă pentru ceea ce cred eu că e bucătăria ideală (sau măcar pe aproape). Vor exista atât produse realizate de noi, cât și curatoriate de la producători care știu cel mai bine ce fac.

În ceea ce privește mâncarea, pentru că shop-ul are distribuție națională, sigur că n-o să putem să punem la curier o oală cu supă de conopidă, o tavă cu cotlete de miel și un bol cu salată. În schimb, vom dezvolta niște produse care au un termen de valabilitate ceva mai mare de două zile și care pot fi transportate fără probleme.

Dar ați văzut viteza melcului cu care mă mișc, deci aveți răbdare cu mine – tot procesul ăsta durează de fapt așa de mult pentru că încercăm să găsim cea mai bună variantă posibilă, fie că e vorba de o rețetă, de o etichetă care urmează să fie lipită pe un borcan sau pur și simplu de un font cu care e scrisă o pagină de termeni și condiții pe care aproape că n-o citește nimeni.

Chiar și așa, greșelile am auzit că sunt inerente, dar sper că le vom gestiona cât mai bine și pe alea.

Cam atât deocamdată, vă las cu un video cu mine emoționată și umflată de somn pe care l-am filmat ieri, fix înainte de a dat publish la site-ul de shop.

PS – băgați un comment, vreau tare mult să știu cum vi se pare Mazilique Shop ❤️

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
 1. Imi place cum sunt lucrate, cu finisaj tip “plic” la colturi, favoritul meu. Foobloggers, grab yours nau! Mult succes, Mazi si echipa!

 2. Fifi says:

  Mult mult mult succes! Suna bine!

 3. Alina says:

  Foarte tare idea cu ‘carpele’ de bucatarie. Culorile sunt facute pentru mine, la fel materialul.

 4. Diana H. says:

  Un proiect foarte frumos, care se îmbină natural cu celelalte. Îți doresc succes, produsele sunt minunate!

  • Cristina Mazilu says:

   multumim tare, ma bucur ca si tie ti se par din acelasi film, ca si la noi se simte la fel :-)

 5. Draga Cristina / Mazilique ,

  Ma bucur si apreciez foarte tare de ceea ce și cum faci ; te felicit ca ai reusit sa – ti lansezi shop-ul , arata foarte bine ;
  Iti doresc succes si bucurie ,
  Sa ai un an bun si frumos,
  Sper sa ne vedem si noi in curand ; te asteptam cu mare drag să ne vizitezi , invitatia e deschisa ;

  Cu drag si prietenie,

  marcela cosnean

  • Cristina Mazilu says:

   Multumim mult! Cand ne potolim cu treaba, poate ne organizam intr-un team building si venim in vizita.
   Cu mult drag si de la noi!

 6. Ioana says:

  Congraaaats! Îmi place super mult paleta cromatică, e delish ♥

 7. Alina says:

  Imi plac foarte foarte mult culorile si materialul, felicitari! Bun gust si calitate, bravo!

 8. Ana says:

  Sunt f faine produsele! Ar fi si mai fain sa faceti lenjerii de pat!:)

Comenteaza
Follow on Instagram