Salată de roșii cu piersici, busuioc, mozzarella, fistic și dressing de oțet de zmeură

18 Sep 2019, Simona

Înainte să ne lansăm în rețete de dovleac și castane și să ne apucăm de supe creme și tocane, există câteva felii de vară pe care le mai furăm odată cu ultimele roșii cărnoase și piersici parfumate pe care le mai găsim în Obor.

INGREDIENTE

2-4 porții, 15 minute

  • 60g mozzarella bile (7-8 bile)
  • 1 piersică medie (150g)
  • 1 castravete cornison (100g)
  • 1 roșie (115g)
  • 1 roșie galbenă (115g)
  • o mână de roșii cherry multicolore (115g)
  • 20g fistic tocat
  • 15 frunze de busuioc proaspăt
  • 1 linguriță otet de zmeură
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper proaspăt râșnit

Într-un bol mic, pune oțetul de zmeură, uleiul de măsline și sarea împreună cu piperul, amestecă și lasă dressingul pentru mai târziu.

Spală legumele și fructele, usucă-le apoi taie-le în cuburi sau felii. Pune-le într-un bol, apoi adaugă fisticul tocat, bilele de mozzarella rupte în bucăți, presară dressingul și frunzele de busuioc. Amestecă astfel încât toate ingredientele să fie acoperite de dressing. Transferă salata pe un platou de și, dacă vrei, mai adaugă extrafrunze de busuioc pentru culoare și aromă.

Salata asta merge de minune cu focaccia crocantă, proaspătă și aromată – desigur, aceasta intră în acțiune când salata este pe terminate, iar tot sucul ăla aromat este gata de tăvălit cu pâine.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram