Biscuiți cu tahina, susan și ciocolată

14 Feb 2020, Cristina Mazilu

Nu știu unde au fost biscuiții ăștia până acum, dar odată descoperiți, am copt tăvi întregi am copt câteva zile la rând pentru că sunt mi-nu-nați! Sper că poza de mai sus e suficient de explicativă cât să nu fie nevoie să elaborez ca să vă conving.

INGREDIENTE

11 biscuiți, 1 oră și 20 minute

  • 120g unt
  • 110g tahina (pastă de susan)
  • 230g zahăr
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150g faină albă
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • 150g ciocolată (eu am folosit dropsuri de ciocolată neagră)
  • 100g susan (am folosit un mix de susan alb și negru)

În bolul unui robot de bucătărie, pune untul, tahina și zahărul apoi mixează până ce compoziția este omogenă, cremoasă și aerată. Adaugă oul, gălbenușul și extractul de vanilie și amestecă încă 5 minute.

Cu ajutorul unei site, cerne într-un bol făina și adaugă bicarbonatul, praful de copt și sarea. Amestecă, apoi transferă totul în bolul cu unt. Mixează crescând treptat viteza. Când totul s-a omogenizat, adaugă ciocolata și mai amestecă puțin.

Așază hârtie de copt pe baza a două tavi de cuptor. 

Într-un bol mic pune susanul.

Formează o bilă de aproximativ 70g, tăvălește-o prin susan (cât să o îmbrace complet), apoi așaz-o pe tavă (fără să o aplatizezi). Repetă procesul până toată compoziția.

Aluatul va fi foarte lipicios și alunecos, dar nu te descuraja, merită.

Nu încerca să înghesui toate bilele pe o singură tavă pentru că la copt, în contact cu caldura, acestea se vor topi și își vor mări dimensiunea.

Dă tăvile la frigider pentru 1 oră înainte de coacere. Poți ține biscuții la frigider peste noapte dacă vrei să îi coci a doua zi. Sunt la fel de buni.

Cu 10 minute înainte să îi coci, încinge cuptorul la 190°C. Când cuptorul s-a încins, dă tava la cuptor timp de 15 minute. Când timpul de coacere s-a scurs, scoate tava și lasă biscuiții în tavă la răcit pentru alte 10-15 minute.

Pentru a le scoate în evidență gusul, cât biscuiții sunt calzi, presară câțiva fulgi de sare Maldon deasupra.



S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Mara says:

    O reteta de nota 10 ;)

  2. ana G. says:

    nu știu ce pierd cei care nu văd altceva decât banana bread…
    (a trebuit sa fie ascunsa punga cu biscuiti, ca altfel dispareau in cateva ore).

  3. Monica says:

    Divini! Prima dată când îi execut si mi-au iesit senzationali. Thank you, Mazi!

  4. […] Aceste fursecuri sunt realmente senzationale, ca mai toate retetele preluate de la Mazilique. Reteta a fost preluata si adaptata de aici. […]

Comenteaza
Follow on Instagram