Cușcuș israelian
Un nou sezon – o nouă combinație de cușcuș la Mazilique Studio!.
Rețeta asta a intrat repede în topul preferatelor pentru că totul se gătește într-o singură tigaie (de unde poți apoi să-l și mănânci direct, s-a mai văzut ?). Voi puteți să fiți mai civilizați și să folosiți chiar și farfurii, ca în poza de mai sus.
INGREDIENTE
4-6 porții, 35 de minute
- 50ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare tocată mărunt
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- coaja a două lămâi
- 1 vârf fulgi de ardei iute
- 60g stafide aurii
- 2 lingurițe turmeric pudră
- sucul unei portocale
- 1½ linguriță paprika dulce afumată
- 250g cușcuș
- 625ml supă de legume (sau de pui) fierbinte
- 1 legătură pătrunjel
Într-o tigaie cu pereți înalți, încinge uleiul de floarea soarelui. Adaugă ceapa, usturoiul, coaja de lămâie, fulgii de ardei iute și stafidele. Gătește totul pe foc mediu timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă turmericul, sucul de portocală și paprika. Amestecă și mai gătește totul pentru 2-3 minute, apoi adaugă cușcușul împreună cu supa. Amestecă, apoi acoperă tigaia cu un capac și fierbe pentru 8-10 minute, sau până când cușcușul a absorbit tot lichidul.
Dă tigaia la o parte și, cu ajutorul unei furculițe, afânează cușcuș-ul.
Toacă pătrunjelul mărunt și presară-l deasupra. Cușcușul ăsta colorat, cu note dulci-acrișoare datorită stafidelor și a sucului de portocală, merge foarte bine cu pește, pui copt, dar și alături de salate.
Buna, la reteta de cuscus israelian, pot inlocui cuscusul cu bulgur si stafidele cu merisoare? Asta am in casa acum si evit sa ies foarte des la cumparaturi.
Multumesc!
Buna, Mihaela, poti inlocui cuscusul cu bulgur si stafidele cu merisoare. Sa ne spui cum a iesit! Mult spor :)
Buna! Imi place mult aceasta reteta, doar ca nu stiu cu ce ar merge bine pe langa:) Ai niste tipps? Mersi!