Pui cu caju si ceapa verde

03 Feb 2014, Cristina Mazilu

Daca nu stiati ce sa faceti la cina, sa stiti ca treaba asta dureaza cam 15-20 de minute.

INGREDIENTE
suficiente pentru 1 portie

  • 200g piept sau pulpe de pui dezosate
  • 1 lingura de ulei (de rapita, as zice)
  • 1 mana de caju crud (la fel de bine cred ca merg si alune)
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 linguri sos de soia
  • 100ml supa de pui
  • 1 lingurita de amidon

 

Puiul l-am taiat in bucati cat de-o inghititura si l-am pus in tigaia in care am incins uleiul. L-am perpelit pana s-a rumenit, si pe final am adaugat si alunele. Cand aceastea au prins o culoare aramie, am turnat supa si sosul de soia si am lasat sosul sa scada, legandu-l cu o lingurita de amidon. Cand era aproape gata, am adaugat si firele de ceapa, taiate oblic.

Sigur sunt retete de pui cu cashew mai misto si mai elaborate, dar eu m-am jucat cu ce aveam in frigider la momentul la care m-a lovit foamea. In plus, toata treaba s-a incadrat la light & healthy & rapid, asa ca nu ma plang ;-)

(Am mai facut pui cu caju si in alte ocazii, dar dupa alte retete. Cum ar fi asta.)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. flor says:

    Mi-e teama sa pun amidon…ultima oara a dat un gust straniu la o crema…

    @Mazi….ce marca de ruj-rosu- folosesti?Please…ma omoara culoarea si nu stiu ce eu…
    Mersi :)

Comenteaza
Follow on Instagram