Cum să faci chipsuri de sfeclă

30 Mar 2020, Simona

Am fost foarte happy că am testat rețeta asta pentru că este foarte simplă – poate doar partea de coacere durează ceva mai mult, însă e ok, avem niște timp zilele astea și în plus nu trebuie să păzesti cuptorul, își face singur treaba :P.

Asta este o variantă mai sănătoasă a chipsurilor, este kid friendly și nu presupune prăjire, deci ar putea să se califice ca un junk food, doar că mai healthy :).

INGREDIENTE

pentru 4 persoane, 2 ore și 30 de minute

  • 3 sfecle de mărime medie
  • 125ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe sare

Încinge cuptorul la 150C°.

Cu ajutorul unei perii sau a unui burete de vase spală bine sfeclele, taie-le capetele apoi usucă-le un un prosop de bucătărie. Dacă sfeclele sunt bătrâne atunci este bine să le cureți de coajă.

Cu ajutorul unei mandoline taie sfeclele în felii subțiri. Ai mare grijă cum manevrezi mandolina, poate alunca foarte ușor dacă nu este ținută cum trebuie.

Pune toate feliile într-un bol, adaugă sarea și uleiul de măsline apoi amestecă astfel încât fiecare felie să fie îmbracată în mixul de ulei și sare. Transferă totul pe o tavă întinsă de cuptor și lasă să stea cu mixul de ulei și sare pentru 20 de minute. Asta va ajuta sfecla să își elibereze sucurile și își va păstra forma și culoarea în timpul coacerii.

Când timpul s-a scurs, pune sfeclele într-o sită la scurs.

Pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, așază cât mai multe felii de sfeclă, însă nu le suprapune. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute. Când s-au copt, scoate tava și lasă chipsurile 5 minute să se răcească apoi transfera-le pe o farfurie întinsă.

Eu am avut două tăvi, când ieșea una, intra imediat cealaltă. Am repetat procesul până ce am copt toate chipsurile.

Când s-au răcit complet am transferat totul într-un bol, am desfacut o bere și m-am bucurat de finalul unei zile productive de work from home.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram