Guacamole reloaded
26 Apr 2011, Cristina Mazilu
Nimic nou sub becul din bucatarie. Tot n-am ajuns sa fac guacamole the right way, pentru ca o tot iau pe scurtatura, ba mai si improvizez cu ce am prin frigider. Adica doua avocado coapte, doua rosii mici, sucul de la o lamaie (sau lime, ce se gaseste la momentul respectiv), putin ardei iute (sau putin mai mult..), niste sare si apoi totul dat la blender.
In final, pentru ca nu aveam verdeturi de alt fel, cozile de la o legatura de ceapa verde au fost binevenite. Totul langa chipsurile din punga :))
traditia ne-ndemnat sa punem pe masa o palinca de colectie, ca s-avem pofta, nu ca n-am fi avut (aici nu-mi am copilul partener), traditia ne-a obligat sa mancam un bors de miel cu ceapa verde, traditie a insemnat sa punem si acele pulpe, nu de pasare cum pare, ci de miel cum se vede, tot traditia ne-a impins catre un drob cu ridichi si invaluiti de atata traditionalism, nici n-am bagat de seama cum de s-a strecurat la-ndemana un vin rosu parfumat si unul alb sec, moment in care am simtit in coasta concurenta , atat de ’puternica’ ca mi-am dorit sa nu ratam nici o sarbatoare
M-as bucura foarte tare daca, cu acceptul distinsei dvs. mame, ne-ati furniza si noua reteta pentru borsul de cartofi cu leustean si patrunjel.
Numai bine.
@alexandra – ea poa’ sa povesteasca, da’ io tot nu stiu sa fac :p
Nu-mi ramane decat sa presupun ca-i o reteta care dateaza de generatii si care probabil se transmite din mama-n fiica. Si ca atare e foarte bine pazit secretul acesteia. In continuare, numai bine.
in momentul transmiterii, promit sa share with the group :p
pun pariu ca-i usor, da’ sunt eu prea lenesa :))