Sandwich cu rib eye și vinegretă de Dijon
Am revenit cu un nou video, de data asta cu ceea ce probabil că este sandwich-ul meu preferat. (Dar ca să nu exclud alte variante, să zicem că e în top 3)
INGREDIENTE
2 porții, 15 minute
- 1 ciabatta
- 1 rib eye de vită
- 30g unt
- 2 linguri de ulei
- 1 crenguță de rozmarin
- 2 căței de usturoi ușor zdrobiți
- o mână mix de salată
- 1 ceapă roșie – tăiată fâșii
- câteva scalii de parmezan
- sare și piper
PENTRU VINEGRETĂ
- 1 lingură oțet din vin roșu
- 60ml ulei de măsline
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 linguriță miere
- sare și piper după gust
Scoate carnea din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei.
Presară sare și piper pe ambele părți ale cărnii.
Încinge o tigaie de fontă la foc mediu, adaugă uleiul în tigaie apoi așază carnea în tigaie.
Las-o la prăjit 3 minute, fără să o miști. După 3 minute, întoarce-o pe cealată parte și adaugă untul, rozmarinul și usturoiul.
Mai gătește totul timp de 3 minute, iar cu ajutorul unei linguri unge carnea în mod constant cu untul topit.
Când timpul s-a scurs, scoate friptura din tigaie și las-o la odihnit pentru 5 minute.
Pentru vinegretă, pune toate ingredientele într-un borcan cu capac și amestecă bine până se omogenizează/
Amestecă salata cu ⅓ din vinegretă.
Când timpul de odihnire s-a scurs, feliază carnea în felii.
Taie ciabatta în jumătate și împarte salata în mod egal pe feliile de paine.
Așaza feliile de carne din loc în loc, presară ceapa și câteva scalii de parmezan deasupra.
Picura și niște extra vinegreta deasupra și cam asta a fost.
Ajutorul meu în bucătărie a fost termostatul inteligent Homix Home de la Enel, care nu doar că îmi face viața mai confortabilă, dar mă și ajută să economisesc timp.
O minunatie ;)