Chez Mazilique

Cartofi noi la tava

Crocanti si aromati, cu iz mediteranean, mi se pare o varianta geniala pentru gatit cartofii. Pentru ca – belive it or not – exista si altceva in afara de cartofi prajiti, fierti sau piure.

I-am facut aseara ca garnitura, dar s-au transformat in fel principal pentru erau too good to pass. Singura probleme e ca, acum ca am redescoperit cartofii intr-o noua forma, cum vreodata o sa mai pot lua o pauza de la carbohidrati? Uuuugh :-/

Pana imi rezolv eu dilemele dietetice, luati voi:
– un kilogram de cartofi noi
– doua maini de masline negre
– doua linguri de capere
– o lingura frunze uscate de cimbru
– cateva fire de rozmarin
– sase linguri de ulei extravirgin
– o lingura de otet de vin alb

Si nu sariti din ingrediente, daca otetul va suna dubios – trust me, e schema.
Cartofii se fierb in apa sarata cam 15 minute.
Intre timp, uleiul se amesteca cu rozmarinul si cimbrul.
Dupa ce au fiert cartofii, se scurg, se taie in jumatati (sau sferturi daca-s mai mari) si se pun intr-un castron. Peste se toarna maslinele, caperele, aproape tot uleiul cu ierburile (sa mai ramana o lingura pentru later) si se amesteca bine. Nu-i nici o problema daca se vor sfarma cartofii, o sa aiba that rustic edge ;)

Acestea fiind zise, se ia o tava in care se pune o foaie de copt (aia care arata ca hartia de calc). Astfel, partile alea crocante si delicioase nu o sa se mai lipeasca de tava si eu nu o sa fiu nevoita sa scrijelesc cu unghiile for the yummy stuff.
Deci in tava, peste hartie, se toarna toti cartofii. Lingura aia de ulei ramasa se amesteca cu o lingura de otet de vin alb si se picura peste cartofi.
Bagat la cuptor vreo 40 de minute la 240 de grade (foc mediu spre mai tare, asa) si scos minunatie aurie, aromata, crocanta si delicioasa.

Just can’t get enough.

PS – reteta asta am gasit-o pe siteul Good Food si azi am vazut-o si in revista (pagina 48).
Cat despre pagina 86… nu stiu ce sa zic :p

  1. Rox says:

    Poate ca e ora pranzului, nu stiu ce sa zic, da imi vine sa mananc pozele!!!!!
    Uite ca am ajuns la Chez Mazilique dupa ce mi-am luat portia lunara de Good Food (n-am apucat sa gatesc decat ouale cu dovlecei si busuioc – modestamente luat din cultura proprie). Tot rasfoind asa, vad briosele tale si tin sa-mi exprim frustarea pe aceasta cale: eu nu gasesc forme de briose (de hartie sau metal)!!!! Help me! Unde cand cum cat?

  2. Mazilique says:

    Formele de hartie si tavile pentru briose se gasesc prim hypermarketuri. Ultima data cred c-am cumparat de la Auchan. Da’ sigur sunt si prin alte parti. Iar forme din metal am vazut odata prin hala Obor.

    Cat despre poze, norocul meu a fost ca avea leftovers de aseara la pachet si am mancat imediat dupa ce am postat. Mwahahaha

    One more thing – tin sa precizez ca I’m so much cuter in real life decat in poze :))

  3. Rox says:

    :)) I bet you are ;).
    Iar cu hyper-urile, crezi ca n-am umblat ??!?! Ce-i drept in Auchan n-am fost…inca. Hai inca o incercare! Spor la treburi!

  4. Mazilique says:

    multumesc, multumesc :)
    i’ll keep you posted daca mai gasesc forme de hartie si prin alta parte

  5. Rox says:

    Eu sar’mana pentru informatie si pentru bogatia culinara pe care am descoperit-o! ;)

  6. roxana says:

    Finally..de cand asteptam! imi era cam teama sa incerc retetele pe care le gasisem cu cartofi la cuptor, unele chiar dubioase, si asteptam sa pice de undeva ceva sigur. Deeeelicious!!!

  7. jane says:

    mi-e foame! rau! arata delicios.

  8. domnu'tata lu'mazi says:

    da, i-am facut si-am scapat de lesin, ca-i tare greu sa te opresti din mancat
    am upgradat putin reteta cu parmezan si o usoara iuteala

  9. mraw says:

    Am facut greseala sa pun rozmarin intr-o salata..era ca si cand mancam lemn sau cetina de brad. Inca mai am retineri fata de rozmarin, dar probabil ca dupa 40 de minute de copt devine comestibil..nu?

  10. Mazilique says:

    @mraw – rozmarinul, ca si cimbrul, e o planta mai lemnoasa. daca vrei sa-l prepari intr-o salata, in general trebuie folosite varfurile ;)
    bine, asta doar daca nu esti usor crazy, like me. eu cand am descoperit rozmarinul, I totaly fell in love si mancam frunzele cu orice – salata de vinete, taboule, prosciutto. o isterie :))

  11. Cristina says:

    Tocmai ce i-am facut si pot spune ca sunt geniali!

  12. Corina says:

    Tocmai ce am bagat la cuptor si eu o tava de cartofi noi la cuptor urmand reteta asta ce te face sa visezi:) Astept cu nerabdare mica minunatie!
    Am insa o mica intrebare. Ce este otetul alb? E chiar alb? Din cate vad in pozele tale da. Dar la magazin nu am gasit. Ce marca sa caut? Neavandu-l,am facut un mic compromis (in cantitati mai mici compromisul, de frica..) si am pus otet normal….

  13. Mazilique says:

    e otet din vin alb. are o culoare.. ca vinul alb – adica auriu, galbui :))

  14. Bianca says:

    Am gatit ieri si au mers grozav cu puiul cu legume…condimentele sunt cele care dau aromele divine!
    Am impresionat publicul gurmand si curios(deh!ii anutasem meniul) si am hranit 4 persoane :)
    Urmatorii pe lista sunt sos pesto home made(am cazut la datorie si nu am mai apucat sa il pregatesc) si crevetii…dar mai am nevoie de un ingredient…crevetii:). Multumesc pentru super retetele impartasite!!

  15. Mazilique says:

    @bianca – ma bucur ca a iesit bine! apropo de creveti: marti, joi si vineri se primesc fructe de mare proaspete la Metro ;)

  16. Bianca says:

    Merci mult pentru pont! asta era ideea..sa fie proaspeti…oricum nimic nu se compara cu placerea de a cumpara dintr-o piata deschisa (cum e cea de peste de la Obor), mereu ma gandesc la Jamie Oliver cand ajung acolo.
    Am executat si sosul pesto.O minunatie, am doua borcanele…unul va fi donat mamei si unul este ….in plin proces de terminare:).
    Eram prea obosita pentru paste cu pesto plus ca era tarziu asa ca am facut vinete si dovlecei bine condimentati, pusi pe un gratar pe aragaz si stropiti cu ulei de masline la sfarsit.Au mers perfect cu sosul pesto proaspat!!Gata, ma opresc, deja mi-e foame!

Insta Moments

  • My first buy for the new home happened six months before I even found the house. Now I'm trying to figure out my capsule kitchen (is there even such a thing?) around it #casacucastani #lecreuset #newhome home #capsulekitchen
  • Signature look = (white shirt + red lips) x clenched jaw 🤪
  • Despre #MaziliqueTheBook - pe blog. Link in profil.
  • morgondröm • #MaziliqueTheBook
  • Un pantof #neplictisitor, bricolat de @oana_misha la atelierul Heidi Chocolate🍫💓👠
  • Tarte aux pommes bouquet de roses bla bla bla le bla bla • cineva s-a plictisit ieri la @mazilique_studio 😂🌹🌹🌹w/ @lurpakro - link in profile
  • Summer in a can. Or 29... 😁
  • missing my silly watercolor play
  • oh fall, it's nice to see you again • #curryweather at @mazilique_studio #openkitchen