Vinete cu sos de iaurt si tahina, rodii si patrunjel

30 Sep 2014, Cristina Mazilu

Am ramas datoare cu cateva retete din meniul petrecerii de relansare Mazilique.ro. Asa ca incep cu una dintre preferatele mele.

Ideea mi-a venit dupa ultima vizita la Ottolenghi, in iulie, cand am ajuns la deli-ul din Belgravia la prima ora a diminetii, cand platourile cu salate si tavile cu prajituri erau scoase din bucatarie si aranjate in vitrina si pe tejghele. Printre numeroasele feluri super-fresh era si un munte de vinete taiate in rondele, coapte si presarate cu seminte de rodii si ierburi aromatice. N-am apucat sa le gust atunci (am fost prea prinsa cu ceva cuscus si mograbieh, plus un brownie infuzat cu apa de trandafiri.

Asa ca pentru petrecerea de acum doua saptamani mi-am imaginat o reteta care sa-mi aduca aminte de dimineata din Londra.

Totul a fost facut din ochi si dupa gust, asa ca incearca sa gasesti varianta potrivita pentru gustul tau. Vinetele le-am taiat cubulete, le-am stropit cu ulei de masline si le-am dat la cuptorul incins la 180 de grade timp 30-40 de minute, pana ce s-au rumenit si inmuiat. Intre timp, am pregatit sosul, amestecand iaurt grecesc cu tahina (pasta de susan) si putina sare, am taiat marunt patrunjel si am curatat rodii.

Cand vinetele au fost gata si s-au racit putin, am asezat pe un platouri straturi: vinete, sos de iaurt, seminte de rodii si patrunjel.

Next-time

 

  • schimb sosul cu unul de iaurt si sofran
  • inlocuiesc rodiile cu seminte si migdale tavalite prin pudra de ardei iute si rumenite putin in cuptor

 

 

 

Foto – Catalin Georgescu

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Life Coach says:

    Am auzit atat de multe lucruri bune despre vinete incat este pacat sa ratez o reteta asa delicioasa :) !

  2. Mancarurile cu vinete sunt preferatele mele. Inca nu am incercat sa le combin cu rodii, dar combinatia pare reusita, arata foarte bine si cred ca si aromele merg bine impreuna. :)

  3. Ana M says:

    Am cumparat o rodie frumoasa, asa frumoasa incat nu stiam la ce s-o folosesc. In plus, mai voiam sa iau o tura de vinete, dar sa nu mai fac salatele clasice. Punctez si revin cu impresii.

  4. Ina says:

    Am incercat fix ieri rețeta cu menta in loc de patrunjel… my dear god, azi ma duc la aprozar dupa vinete, tura doi. :D so delicious

  5. Andreea says:

    pe vinetele cuburi se pune sare inaite de a le da la cuptor sau nu?

Comenteaza
Follow on Instagram