Tiramisu cu capsuni

06 May 2009, Cristina Mazilu

Remember retzeta de mai jos? E la fel (sau pe aproape), doar ca sunt si capsuni in schema. Well, e nevoie de aceleasi piscoturi si crema, plus inca ceva Marsala si capsuni, minus cafea, iar ciocolata e optionala.

Deci…

Ingrediente
200g piscoturi (se poate incerca si cu biscotti simpli)
100ml Vino Santo sau Marsala

500g capsuni (cau chiar ceva mai mult.. din ochi :))
50g zahar
5 linguri de zahar
500g mascarpone
250g smantana dulce

Tura asta am experimentat, asa ca piscoturile le-am zdrobit cu un sucitor (cat erau in punga, for less mess), in bucati marisoare. Le-am pus intr-un bol si am turnat peste ele vinul.

Capsunile le-am amestecat cu zaharul si le-am zdrobit (pentru lenesi avem varianta blender/robot).

Intr-un bol am batut frisca si mascarpone-ul cu cinci linguri de zahar, pana s-a intarit un pic crema.

Acestea fiind zise, intr-un vas cu peretii ceva mai inalti – sa zicem 5 centimetri – am pus un strat de piscoturi, peste care am intins crema si apoi un strat de capsuni martuntzite si zemoase. Se repeta pana nu mai sunt de niciunele.
The last touch – cateva ore-n frigider, chiar peste noapte.
P.S. – cand va fi cazul, o sa incerc si cu alte fructe :)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. jane says:

    mda. arata extraordinar. iar eu sunt la cura. mda.

  2. Mazilique says:

    eh, si eu =))
    lasa ca revin cu chestii fresh & healthy ;)

  3. elena says:

    Esti minunata, ma bucur k te-am intalnit! :)

  4. Mazilique says:

    awww :x

    (mazi blushes, then runs and hide :))

  5. Anonymous says:

    lesin de pofta! si nu sunt fan capsuni!

  6. Appal says:

    Dar vinul, vinul cu ce il inlocuiesc daca nu am si nu cumpar vino santo sau marsala? I say thanks :)

  7. Mazilique says:

    marsala gasesti la gourmandise traiteur. if not, baga si tu… rom? cointreau? amaretto? incearca si tu :)

  8. Appal says:

    Cointreau sa fie! Multumesc :)

  9. Appal says:

    M-am intors! Am prestat si despre tiramisu cu capsuni si a iesit foarte bun, fapt confirmat de vreo 3-4 persoane. Dar nu mi-a iesit asa aspectuos stratul de deasupra siiiii cred ca trebuie mai mult de 100 ml de alcool pt piscoate. Salivez numai la amintire :))
    Best,
    A

  10. Florin says:

    se poate folosi cu succes Lacrima lui Ovidiu in loc de Marsala (care de altfel se gaseste destul de usor, eu am vazut la Selgros si chiar si la LukOil), sau orice alt vin licoros dulce (gen Porto) sau chiar lichior sau rom :)

  11. catkitchen says:

    ar trebui sa incerc si eu tiramisu cu capsunei ;)

  12. Len Pheno says:

    Jesus, e stiintifico-fantastic, lesini de placere! Multumesc, multumesc, multumeeeesc!

  13. Miha says:

    Se toarna tot vinul, gen? Sau cum iti dai seama cat pui si cat e suficient, sa nu iasa un terci?

Raspunde la Anonymous
Follow on Instagram