Tiramisu cu capsuni
06 May 2009, Cristina Mazilu
Remember retzeta de mai jos? E la fel (sau pe aproape), doar ca sunt si capsuni in schema. Well, e nevoie de aceleasi piscoturi si crema, plus inca ceva Marsala si capsuni, minus cafea, iar ciocolata e optionala.
Deci…
Ingrediente
200g piscoturi (se poate incerca si cu biscotti simpli)
100ml Vino Santo sau Marsala
500g capsuni (cau chiar ceva mai mult.. din ochi :))
50g zahar
5 linguri de zahar
500g mascarpone
250g smantana dulce
Tura asta am experimentat, asa ca piscoturile le-am zdrobit cu un sucitor (cat erau in punga, for less mess), in bucati marisoare. Le-am pus intr-un bol si am turnat peste ele vinul.
Capsunile le-am amestecat cu zaharul si le-am zdrobit (pentru lenesi avem varianta blender/robot).
Intr-un bol am batut frisca si mascarpone-ul cu cinci linguri de zahar, pana s-a intarit un pic crema.
Acestea fiind zise, intr-un vas cu peretii ceva mai inalti – sa zicem 5 centimetri – am pus un strat de piscoturi, peste care am intins crema si apoi un strat de capsuni martuntzite si zemoase. Se repeta pana nu mai sunt de niciunele.
The last touch – cateva ore-n frigider, chiar peste noapte.
P.S. – cand va fi cazul, o sa incerc si cu alte fructe :)
mda. arata extraordinar. iar eu sunt la cura. mda.
eh, si eu =))
lasa ca revin cu chestii fresh & healthy ;)
Esti minunata, ma bucur k te-am intalnit! :)
awww :x
(mazi blushes, then runs and hide :))
lesin de pofta! si nu sunt fan capsuni!
Dar vinul, vinul cu ce il inlocuiesc daca nu am si nu cumpar vino santo sau marsala? I say thanks :)
marsala gasesti la gourmandise traiteur. if not, baga si tu… rom? cointreau? amaretto? incearca si tu :)
Cointreau sa fie! Multumesc :)
M-am intors! Am prestat si despre tiramisu cu capsuni si a iesit foarte bun, fapt confirmat de vreo 3-4 persoane. Dar nu mi-a iesit asa aspectuos stratul de deasupra siiiii cred ca trebuie mai mult de 100 ml de alcool pt piscoate. Salivez numai la amintire :))
Best,
A
se poate folosi cu succes Lacrima lui Ovidiu in loc de Marsala (care de altfel se gaseste destul de usor, eu am vazut la Selgros si chiar si la LukOil), sau orice alt vin licoros dulce (gen Porto) sau chiar lichior sau rom :)
ar trebui sa incerc si eu tiramisu cu capsunei ;)
Jesus, e stiintifico-fantastic, lesini de placere! Multumesc, multumesc, multumeeeesc!
Se toarna tot vinul, gen? Sau cum iti dai seama cat pui si cat e suficient, sa nu iasa un terci?
au trecut cam 10 ani de atunci, dar cum ma stiu pe mine, cred ca am turnat tot vinul :D