Năut condimentat la cuptor
Nu stiu voi cum ati petrecut inzapezirea, da’ eu am avut toate bunele intentii sa ies sa dezgrop masina. Au durat cam 10 metri, cat fac din dormitor pana-n bucatarie. Acolo m-am intrebat care e cea mai simpla si rapida chestie pe care pot sa o fac, pentru ca apoi sa ma intorc si sa aprofundez forma si textura canapelei.
2 minute cat sa deschid 1 conserva de naut, sa o scurg, si sa arunc boabele intr-o tigaie de fonta incinsa, impreuna cu 2 linguri de ulei, 1 lingurita de pudra de curry, sare si piper. Am amestecat putin si, cand boabele au inceput sa se rumeneasca, am adaugat 1 catel de usturoi tocat marunt, si am bagat tigaia in cuptorul incins la 200ºC. Acolo am lasat-o vreo 15 minute, cat am exersat cea mai comoda pozitie in care pot sa zac pana vine primavara. (Ok, la mijlocul timpului am mai dat o tura prin bucatarie, ca sa invart putin boabele, cat sa nu se arda). Dupa care le-am scos si le-am terminat in mai putin timp decat a durat sa le fac. As it happens.
Daca vreti sa incercati schema asta la o petrecere, pregatiti un bol cu boabe de naut si un altul cu felii prajite de chorizo uscat. Puneti langa o sticla de cava bine racita si o sa-mi trimiteti happy thoughts.
Suna delicios Cristina, eu am incercat un mix de seminte da-te prin albus de ou cu un alt mix de condimente usor picante, un deliciu. Partea proasta e ca nu prea te poti opri din mancat :D
*date , my bad :)
de pus pe lista!
imi pun toate sperantele in acest naut ca il va face pe my better half sa nu mai aduca chipsuri la mine acasa atunci cand ne uitam la filme :D
excelent !! naut copt,pozitia rimei sau ramei :) ,canapea TV si viscol :D multumesc
anytime <3
Mult mai bun decat popcorn la film! E ceva deosebit :)
[…] de naut provenea de la o intentie de a face reteta de naut condimentat a lui Mazilique, la care renuntasem cand my better half a zis ca nu are pofta si eu mi-am adus aminte ca nu sunt […]