Pui cu ceapa si prune

08 Sep 2009, Cristina Mazilu

Inainte sa strambati din nas imaginandu-va combinatia, let me just say ca tocmai i-am schimbat Andrei parerea despre mancarea dulce. Adica e foarte buna. Nu din principiu, dar cu unele ocazii, cum ar fi asta :)

Ce ar mai fi de adaugat e ca si felul asta de mancare se inscrie in seria ubereasy de facut, numai bun de pacalit restul oamenilor ca de fapt you’re a master chef undercover. Pentru ca tot ce trebuie sa faci e sa:

– iei cateva cepe (eu as zice mai multe decat se vad in poze, ca o sa paţiţi ca noi si la sfarsit o sa va bateti pe ele :)), le tai in doua si le arunci intr-o tava

– doua maini de prune se taie in doua, se scoate samburele, se pun si astea-n tava

– peste astea doua se pune o cescuta de apa. sa zicem 100 ml. deci putin. imagineaza-ti un pahar de martini care n-a fost umplut cu simt de raspundere :))

– pulpele de pui – cam un kilogram sau cat e intr-o caserola din aia de supermarket – se cresteaza cu cutitul si, inainte de a fi aruncate la randul lor in tava, se trec printr-o farfurie in care e niste sos de soia. nu marinat, nu stat la frigider, doar unse cu sos de soia dark (adica din ala mai sarat). si nici nu e nevoie de mers pana-n Dragonul Rosu, ca asta se gaseste la orice Mega Image. Dar daca ai ajuns prin locul cu pricina, n-ar strica niste 5 spice peste toata treaba.

Acestea fiind zise, se baga tava in cuptor, vreo ora, pana pulpele sunt rumene. Si nu e nevoie sa faci nimic. Poate doar sa intorci carnea, daca o vrei crunchy pe toate partile.Minunea care va iesi din cuptor e atat de buna, incat acum am niste poze compromitatoare cu prietena mea Andra stuffing her face (dar i’m such a good friend si nu o sa le postez :p). In plus, ea e si cea care mi-a furat ultima bucata de ceapa caramelizata in sosul de soia cu prune.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (46)
  1. Lola says:

    O sa incerc, parol. Arata prea demential sa nu :)) Superbe pozele.

    Ai facut vreodata pui Marbella? (e cu marinat si mai multe ingrediente insa).

  2. Rox says:

    Si eu sunt reticenta la combinatiile dulce-sarat, dar asta nu-mi suna deloc rau. Presupun ca prunele isi mai pierd putin din dulceata de la sosul de soia. Ai incercat pineapple-ham pizza? Cea home-made si cu putin usturoi pe ea, e cea mai buna!

  3. Mazilique says:

    @lola – nu am incercat, dar sunt curioasa :) i’ll go google it now ;)

    @rox – am mancat pinnaple-ham, dar la carciuma, nu home-made. will give it a another try, though ;)

  4. Anonymous says:

    Iar m-ai inspirat. De curand m-am mutat de la garsoniera la apartament si ma bucura gandul ca voi avea loc sa gatesc in bucataria imensa(imensa comparativ cu cea de la garsoniera). Ma gandeam de cateva zile ce voi gati prima data in noua locuinta, (asta dupa ce termin cu aranjatul ,cumparatul si decoratul casei) oare pui cu prune :)?
    Ana

  5. Oana says:

    Arata foooarte bune si mie chiar imi surade combinatia, deci o sa-l fac cu siguranta.

  6. Raluca says:

    mazi, da-mi si mie credit si spune ca ai facut reteta dupa ce am facut-o eu si ti-am dat cartea… :)

  7. Mazilique says:

    i did, i did! in postul de mai jos :(

  8. Raluca says:

    da, am vazut abia acum, retrag rautacismele :))))

  9. Anonymous says:

    in primul rand felicitari pt tot ce faci!
    in al doilea rand, o intrebare: crezi ca s-ar putea inlocui carnea de pui cu vre-un alt tip( care sa nu apartina vreunei zburatoare)?

    Lidia

  10. Mazilique says:

    sunt absolut sigura ca porcul nezburator ar merge perfect :)
    do let me know how it goes
    si multumesc :X

  11. Delice says:

    Eu nu ma mai uit dimineata la tine pe blog ca salivez toata ziua. Cooking tiiiiiime :)

  12. Ma fac de ras daca recunosc…? Eh asta e, here it goes: nu mi-a iesit. Am facut tot ce ai spus, dar chestiile din tava au lasat sos si nu s-a evaporat in timp. Dupa o ora jumate, pulpele, ceapa si prunele erau mai mult fierte decat orice altceva, nici macar aproape de a fi prajite. Care-i duda?

  13. Mazilique says:

    uf, imi pare rau :(
    pai ori ai pus prea multa apa intr-o tava prea mica.. ori… focul prea mic?
    ca sa salvezi situatia, ar fi trebuit sa scoti cu o lingura cam o cescuta din zeama aia, sau ma rog, excesul. better luck next time ;)

  14. andra says:

    pot confirma deliciul pulpelor cu prune! o nebunie! daca nu aveti o prietena care gateste asa bine si frumos, sa va faceti :)

  15. mazi,
    ok, o sa mai incerc. am lasat pe la 180grade, cred ca trebuia mai mult, pe la 225 grade. si nici nu sunt sigura care functie de la cuptor (electric) trebuia aleasa: aia cu un patratel cu o linie sus si o linie jos sau aia cu elice in patratel sau alta?
    of, ce complicat e!!

  16. Mazilique says:

    pai clar trebuia mai mult de 180 de grade, ca nu faceai prajiturele delicate :p
    cred ca merge patreatelul cu line sus si line jos :)

  17. ok. voi investiga si treaba cu patratelele, nu ma las eu invinsa de niste iconite nenorocite!!

  18. Evrika!
    La 225 grade au lasat sos, dar nu atat de mult cat sa deranjeze, pulpele au fust cruchy pe deasupra.
    mersi!
    pup!

  19. Mazilique says:

    bravo, ma bucur!
    am mai facut si eu aseara o tura. se pare ca a fost bun ;)

  20. miha.ela says:

    si eu am gatit dupa reteta ta, ne-a placut foarte mult, multumim. :)

  21. am incercat si eu reteta..a iesit ok .de nota 8 sa zicem…arata mai bine in pozele tale decat cum arata in tava mea :))

  22. Mazilique says:

    nota 8 mi se pare una foarte buna.
    nota 9 si 10 sunt pentru chestii foarte bune si exceptionale.

  23. oricum ma bucur ca ti-am gasit blogu’,de fiecare daca cand manc in familie si mai am eu chef sa gatesc sa aranjez masa asa fain etc etc,fac de la tine de pe blog ;))

  24. Mazilique says:

    glad to hear it. mesele in familie si cele cu prietenii sunt cele mai bune :)

  25. Bianca says:

    Today’s the day! Ma intorc de la facultatea asta care-mi mananca zilele si fac pui cu prune. Oare ce pun langa ele? Sau nu mai e nevoie de nimic altceva?:)

  26. Mazilique says:

    pai nu uita de ceapa. si alatura o salata dreasa cu lamaie, sa compenseze mancarea, care e dulce :)

  27. Ciuleandra says:

    Buna mazilique!

    In primul rand felicitari pentru blog – retetele sunt excelente si fotografiile de asemenea!

    Te citesc de ceva timp si chiar sunt usor trista cand deschid blogul tau si nu gasesc ceva nou.

    Aseara am incercat reteta ta de pui cu prune si ceapa si desi mama si jumatatea mea au fost un pic sceptici cand o pregateam, dupa ce au luat “o furculita doar, de gust” nu s-au mai oprit din mancat. Si din laude.

    Sunt si eu pasionata de gatit si de retete noi si provocatoare asa ca te rog sa ne impartasesti din experientele tale cat mai des!

  28. Mazilique says:

    @ciuleandra – hello, ma bucur mult ca ti-a iesit retzeta. si eu am facut-o din nou acum vreo doua saptamani pentru niste prieteni si am reusit sa le demonstrez ca, in ciuda a ce stiau ei, de fapt le place mancarea dulce :))

    o sa incerc sa postez mai des.. de ex in fiecare zi, dar sunt asa de busy :(

  29. Ciuleandra says:

    Inteleg, e clar ca timpul e prea scurt, o simt pe pielea mea! Oricum eu voi continua sa intru de vreo 3-4 ori pe zi sa verific daca a aparut ceva nou :)

  30. Bianca says:

    Ahhh, yum yum yum! Trantit alaturi cartofi natur cu unt si, o zi mai tarziu, orez fiert cu sos de soia. Divine!

  31. Sky says:

    Pare atat de simplu – ma refer la ingrediente in special. Am sa incerc in seara asta :)

  32. Flo says:

    Aseara: cooked that, ate that with my Mishu, did not take the credit though ;-) wundabar!!! ceapa a fost dementiala,…nu am avut prune. Next time adaugam prune pe lista din frigider. I looooove cooking iar tu ma faci sa devin addicted, iar acum, ca m-am lasat de fumat, sunt si mai mancacioasa, yammi…. THX for sharing! inca o data, esti o minunatie

  33. Mazilique says:

    inca o data – multumesc! :)

  34. tocmai am gatit (si mancat) pui la cuptor cu ceapa si prune dupa reteta ta. a iesit perfect si a fost delicios si suculent. am postat o poza, din pacate nu e la fel de apetisanta ca a ta dar te asigur ca reteta a iesit perfect.
    imi place blogul tau, pentru mine este o sursa de inspiratie nepretuita. mancaruri simple de gatit dar de mare efect.

  35. Mazilique says:

    nu pot decat sa ma bucur! :x

  36. silvia says:

    am incercat azi. best. food. ever! mi-a placut super milt. bine ca ti-am ascultat sfaturile si am pus muulta ceapa :))

  37. silvia says:

    *super mult, desigur. am si uitat sa scriu, de buna ce a fost mancarea:)

  38. silvia says:

    *super mult, desigur. am si uitat sa scriu, de buna ce a fost mancarea:)

  39. Cris says:

    la cuptorul electric pentru un rezultat ok trebuie setat pe butonul cu elice intotdeauna, altfel caldura nu circula deloc si doar se coc in suc propriu. nu stiu daca a mai raspuns cineva, nu am citit toate comentariile, sper ca nu e redundant.

  40. Anonymous says:

    nu se poate vorbi numai limba romana? inteleg ce e la moda cum vorbesti, dar arata tare a snobism. plus ca englezii in veci nu ar combina cu limba noastra, deci de ce tu pocesti limba noastra??????? zau daca inteleg, nu gasesc nici o logica, decat snobism. pacat de retete, ca le-as fi citit cu mare drag altfel.

  41. aoleu, ce bun a fost! am mancat cele 6 pulpe de pui in 2 si ne-am lins pe degete. :)
    multumim, mazi. :)

  42. Mazilique says:

    @ana & maria – glad u love it!

  43. andra says:

    gata, am facut cum mi-ai zis, am bagat tava la cuptor si acum salivez o ora pe langa el!!! pt ca nu e specialitatea mea bucataria, te anunt daca mananc pufuleti sau daca vin la tine mai tarziu sa mananc! :)daca nu dau nici un semn inseaman ca am mancat o tava de 5 persoane in doi!

  44. Michelle says:

    Prune din compot merge? ca nu am proaspete? :D

  45. Mazilique says:

    poti incerca, dar cred ca se vor dezintegra pe parcurs. ce-i drept, se fac sos – ceea ce nu cred ca e un lucru rau :)

  46. Ionela says:

    Foarte bun rezultatul in urma unei retete atat de simple. :) Multumesc! Ionela

Comenteaza
Follow on Instagram