Pulpa de porc la cuptor (cu varza acra calita – bonus)

27 Dec 2010, Cristina Mazilu
In primul rand, eu nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva acasa decat daca:
1. aveti macar 10 oameni la masa
2. vreti sa va amintiti de ce sunteti vegetarieni
3. vreti sa ajungeti la stiri in reportajul ala cu oameni care au facut abuzuri de sarbatori si i-a luat cu salvarea :))
Acestea fiind stabilite, luati dumneavoastra un picior de porc si, cu un cutit ascutit, crestati-i pielea (nu foarte adanc – pana la carne, ci doar cat sa prinda putin din stratul de grasime)
Photobucket

Apoi, intr-un mojar (sau chiar un robot mic de bucatarie, daca nu vreti sa faceti febra musculara) pisati cateii de la o capatana de usturoi, o lingura de boabe de piper, o lingura de seminte de fenicul (le gasiti la Plafar), niste chimen si sare grunjoasa. Amestecati apoi cu ulei de masline si o sa aveti o pasta cum e asta
numai buna de intins pe animal (nu pe partea cu pielea – pe cealalta)

Photobucket
Acestea fiind zise, animalul poate sta la frigider (daca incape..) sau pe balcon cateva ore sau peste noapte, cat sa prinda din arome.
Photobucket

Apoi nu mai ramane decat sa te trezesti dimineata (asta daca vrei sa mananci la pranz), sa-l pui in tava si sa-i freci pielea cu niste sare grunjoasa. Acestea fiind zise, impachetezi tava in folie de aluminiu si dai la cuptor, la foc mic, macar vreo 5 ore. When the time is up, scoti folia, picuri niste zeama de lamaie piese sorici, bagi din nou la cuptor cu focul dat mai tare, ca sa se rumeneasca-crocantzeasca. Timp in care tu calesti niste varza acra. Ca sa fie bine.

Photobucket

Doar ca dupa aia s-ar putea sa fie rau… :)) Da’ eu v-am avertizat!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. chiar ma intrebam daca si in Romanica se gasesc picioare pe porc pentru asa o friptura-monstru :) Sarnatori fericite!

  2. Mazilique says:

    se gasesc si mai mari… vezi postul de la ziua mea :-/
    sarbatori frumoase si tie :)

  3. Anonymous says:

    adevarat ca uiti de toate dietele; am eu cativa prieteni la care intentionez sa le-o trag cu piciorul asta in stomac; din care hiper’ omor un porc ?

  4. aha, l-am gasit pe cel de 6 kile :) o sa experimentez, insa dupa sarbatorile astea si o lunga perioada vegetariana :) mersi!

  5. Joaninha says:

    Wow, arata minunat si te felicit pentru perseverenta in a gati tot cu carne de porc, mai ales ca de ieri asa, dupa atata mancare de Craciun, eu tot visez la iaurt si salata verde :-)

  6. Mazilique says:

    @anonim – in bucuresti eu l-am procurat din auchan. iti doresc sa le-o tragi de sa nu se vada. bwahahahah :))

    @joaninha – nu esti singura. las’ ca vezi tu diete dupa vreo 3 ianuarie, asa…

  7. Maria says:

    Buna, vreau sa gatesc 2 picioare de porc vietnamez, deci mai micute, si voiam sa intreb care ar fi metoda cea mai rapida de gatire la cuptor? Fierb carnea inainte cu dafin si apoi o pun la cuptor sau o prajesc inainte? As vrea sa pun si mere, ceapa si usturoi langa. Merge?

    Apropo, am incercat multe retete de-ale tale si mi-au iesit si imi place ca sunt explicate bine si devin accesibile. Fave:apple pie, briose, carbonades a la flamande Merci.

  8. Mazilique says:

    @maria – eu zic sa o prajesti putin, cat sa-i dai culoare, apoi o pui in cuptr, acoperita cu folie de aluminiu, la foc mic :)

  9. Cristiana says:

    Intrebare, “foc mic” ce inseamna ca si grade aprox ptr cuptoarele electrice? Ca si program ma gandesc ca incalzire sus-jos ar fi cel mai indicat si eventual la final doar partea de sus sa incalzeasca ptr a se “crocantii soricul”. Merci anticipat!

Comenteaza
Follow on Instagram