Pulpa de porc la cuptor (cu varza acra calita – bonus)
Apoi, intr-un mojar (sau chiar un robot mic de bucatarie, daca nu vreti sa faceti febra musculara) pisati cateii de la o capatana de usturoi, o lingura de boabe de piper, o lingura de seminte de fenicul (le gasiti la Plafar), niste chimen si sare grunjoasa. Amestecati apoi cu ulei de masline si o sa aveti o pasta cum e asta
numai buna de intins pe animal (nu pe partea cu pielea – pe cealalta)
Apoi nu mai ramane decat sa te trezesti dimineata (asta daca vrei sa mananci la pranz), sa-l pui in tava si sa-i freci pielea cu niste sare grunjoasa. Acestea fiind zise, impachetezi tava in folie de aluminiu si dai la cuptor, la foc mic, macar vreo 5 ore. When the time is up, scoti folia, picuri niste zeama de lamaie piese sorici, bagi din nou la cuptor cu focul dat mai tare, ca sa se rumeneasca-crocantzeasca. Timp in care tu calesti niste varza acra. Ca sa fie bine.
chiar ma intrebam daca si in Romanica se gasesc picioare pe porc pentru asa o friptura-monstru :) Sarnatori fericite!
se gasesc si mai mari… vezi postul de la ziua mea :-/
sarbatori frumoase si tie :)
adevarat ca uiti de toate dietele; am eu cativa prieteni la care intentionez sa le-o trag cu piciorul asta in stomac; din care hiper’ omor un porc ?
aha, l-am gasit pe cel de 6 kile :) o sa experimentez, insa dupa sarbatorile astea si o lunga perioada vegetariana :) mersi!
Wow, arata minunat si te felicit pentru perseverenta in a gati tot cu carne de porc, mai ales ca de ieri asa, dupa atata mancare de Craciun, eu tot visez la iaurt si salata verde :-)
@anonim – in bucuresti eu l-am procurat din auchan. iti doresc sa le-o tragi de sa nu se vada. bwahahahah :))
@joaninha – nu esti singura. las’ ca vezi tu diete dupa vreo 3 ianuarie, asa…
Buna, vreau sa gatesc 2 picioare de porc vietnamez, deci mai micute, si voiam sa intreb care ar fi metoda cea mai rapida de gatire la cuptor? Fierb carnea inainte cu dafin si apoi o pun la cuptor sau o prajesc inainte? As vrea sa pun si mere, ceapa si usturoi langa. Merge?
Apropo, am incercat multe retete de-ale tale si mi-au iesit si imi place ca sunt explicate bine si devin accesibile. Fave:apple pie, briose, carbonades a la flamande Merci.
@maria – eu zic sa o prajesti putin, cat sa-i dai culoare, apoi o pui in cuptr, acoperita cu folie de aluminiu, la foc mic :)
Intrebare, “foc mic” ce inseamna ca si grade aprox ptr cuptoarele electrice? Ca si program ma gandesc ca incalzire sus-jos ar fi cel mai indicat si eventual la final doar partea de sus sa incalzeasca ptr a se “crocantii soricul”. Merci anticipat!