Cartofi copti in untura de gasca
Cartofii curatati si taiati in sferturi (sau jumatati daca sunt mai mici) ii fierbi vreo zece minute, apoi ii pui intr-o tava si-i tavalesti intr-o lingura (hai, doua) de untura de gasca*. Mai arunci o mana de catei de usturoi nedecojiti** si bagi tava la cuptor vreo juma’ de ora. In ultimele zece minute ii stropesti cu rozmarin proaspat, pisat in mojar cu niste usturoi (da, din nou :)). Dupa care ii mananci si te minunezi de cat de buni pot fi – pufosi in interior (doar de aia i-ai fiert 10 minute) si crocanti in exterior. Lesinator, nu alta.
Dar pentru ca lacomia e un lucru rau, iar karma – neiertatoare – doar ce-am gustat din ei si am scapat bolul pe jos :)) Asta a fost universul care ma pedepsea ca n-am vrut sa impart cu Iv. Daca ar fi spalat pe jos, probabil ca i-as fi mancat direct de pe dusumea. Da, sunt chiar atat de disperata dupa carbohidrati :))
Eu chiar i-as fi mancat daca ma lasati… si acum ma mai gandesc la ei.. mititeii, n-au apucat sa-si indeplineasca soarta destinului si sa ajunga intr-un stomac recunoscator.. tragic! :((
cred ca nu trebuie sa mai vorbim niciodata despre asta :))
si soarta e cruda – salata n-am scapat niciodata pe jos, fir’ar a draq!
regula celor 5 secunde, puteai sa-i recuperezi fara probleme :) btw, sper ca nu s-a spart bolul ala frumos (me wants one too, de unde l-ai luat? :))
@florin – problema a fost ca in cele 5 secunde am ramas paralizata :)) bolul nu s-a spart. dar e vechi, vreo +2 ani, de la sarra blu’
@chef chilly – mah, tu vroiai sa-mi faci endoscopie!
sunt 5 secunde de cand incepi sa-i mananci de pe jos (la Dario cel putin asa functioneaza :)))
@florin – tin minte pentru data viitoare. tot am invatat ceva din experienta nefericita :))
Uf, ce frustrant sa pierzi papa bun… Cele 5 secunde in care nu-ti vine sa crezi ca mancarea ti-a intors spatele… Asa cum mie aseara nu-mi venea sa cred ca tigaia mi-a intors spatele, trimitandu-mi un strop de ulei incins fix pe pleoapa ochiului stang, de-am crezut ca-mi sare lentila de contact direct pe plita…
Am patit-o si eu cu uleiul si lentila de contact, pe care a trebuit sa o arunc k facuse o gaurica :))). Ar fi fost buni niste ochelari cum are Mazi pt taiat ceapa!
omfg – si daca nu era lentila.. facea retina gaurica?! brrr
haha imi place umorul vostru!! cred ca daca era careva singur ar fi mancat de pe jos dar asa vi-a fost rusine unul de altul :)))
true :))
da’ macar data viitoare stim ca se poate :)) o sa torn tocana direct pe dusumea, iar painea o aranjez pe o placa de gresie :p
mazi, pe mine deja ma stii: pragmatica si focusata.
Deci, ce ochelari ai dta pentru taiatul cepei? as voi poza, nu doar explicatzie, dar ma multzumesc cu ce decizi tu ca potzi sa oferi…
hai c-o sa pun un post despre “gadget” :))
eu recuperez grasimea de la confit de canard pentru gatit, asa ca nu prea cumpar. oarecum inspirata de postul asta, am facut cartofii astia in weekend ca si garnitura la o coapsa de mistret, asta pe langa ciuperci.
E o reteta preluata de la Jamie Oliver. Am facut-o si eu de cateva ori in aceasta combinatie sau d epost cu ulei de masline. A devenit reteta mea favorita de cartofi. Trebuie sa incerci combinatia de frunze de salvie si suc de clementina. Te lingi pe degete.:)
@ana – nu cred ca jamie a inventat combinatia de cartofi cu untura – it’s a classic :))) o sa incerc si combinatia de care-mi zici, dar anul asta nu prea am vazut clementine..
Am incercat sa cumpar untura de gasca de la Selgros Berceni dar, nu am gasit si cica nici nu au avut :( poti sa-mi indici in care dintre magazinele Selgros ai gasit ? multe multumiri
incearca baneasa sau pantelimon :)
stiu eu un magazin aci la Szeged la unguri,are sigur untura de gasca…si lentile de contact,la pachet,2 in 1 ca samponu..
Cartofii ăștia sunt on repeat la mine in bucatarie. Toată lumea ii iubește!
Astăzi ii fac cu ultima lingura de untura de gasca și voi completa cu untura de porc :)
Mulțumesc Mazi pentru Rețete de forever cooking!