Spaghetti & meatballs

29 Jul 2011, Cristina Mazilu

E o reteta italiana si nu prea, populara mai degraba in SUA. Si dupa ce-am facut-o mi-am dat seama de ce a prins asa bine: it’s very much comfort food, din aia de-ti vine sa mananci direct din oala, pana te faci ca porcu’ :))

In prima faza o pui de-un sos de rosii: tai 1 ceapa marunt si-o calesti cateva minute in ulei de masline, pan’ se se moaie putin. Adaugi 1 conserva de rosii cubulete, 1 pahar de apa, niste ardei iute (proaspat sau fulgi), plus busuioc si usturoi martunit. Si lasi pe foc mediu, pana scade, amestecand din cand in cand.

Photobucket
Timp in care te ocupi de chiftele. 350g de carne tocata de porc se amesteca cu 30g de paine faramitata, 2 catei de usturoi tocati si o lingura de ulei de masline.
Photobucket
Apoi se modeleaza porcariile :))
Photobucket
Si se pun la prajit pe toate partile, in ulei incins.
Photobucket
Cand sosul e gata poate fi mixat putin – cu un blender sau robot – ca sa aiba o consistenta omogena. Se adauga chiftelele si se mai lasa pe foc 3-5 minute
Photobucket
Pastele se fierb al dente in apa sarata.
Photobucket

Si restul e poveste…
Photobucket

Din cantitatile de mai sus ies cam trei portii :) Una o mananci pe loc, una o iei pachet la birou si cu a treia reinterpretezi scena din “Lady and the Tramp”, doh!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. Roxy says:

    La inceput nu-mi placeau deloc chiftelele astea italienesti, pana am gasit o varianta delicioasa. Am impresia ca se pune si parmezan in compozitie. Eu insa prajite n-am mancat. Am un amic italian care le fierbe in sosul de rosii sau le coace la cuptor. Daca le-as praji, precis le-as manca asa goale si n-ar mai ajunge niciuna in sos :)

  2. jollyca says:

    Varianta Jamie Oliver mi se pare cea mai misto: chiftele din amestec vita + porc, coriandru+chimen in amestec, rumenite usor in tigaie (cat sa prinda crusta) apoi bagate la cuptor sub un strat de mozzarela (optional imho)…

  3. Mazilique says:

    @roxy – dap, se poate si cu parmezan :) si ai dreptate cu prajeala.. ;))) dar merita sa ne abtinem, totusi
    @jollyca – jamie stie ce-i bun ;)

  4. And says:

    Chestia aia prajita, pe cat este de buna, pe atat de nociva (ca mai tot ce ne place). Eu fac un fel de ragu, adica: doar calesc un pic vita tocata cu ceapa (pana-si schimba culoarea) si apoi totul este identic – rosii, ardei, etc. Alta “axioma” in care cred este ca nu se pune sosul peste paste ci pastele in sosul care fierbe. Astfel, cele aldente absorb din sos si un pic din uleiul de masline cu care stropesti totul.

  5. Mazilique says:

    @and – de acord cu tot ce-ai zis, da’ din cand in cand mai tre’ sa scapam si la ceva prajeala. asa, ca sa stim de unde-am plecat :)) ma rog, asta-i cazul meu :P

  6. Oana says:

    :( Sincer.. sunt odioase! Mai ales ca sunt din porc si in plus.. prajite. Nu as manca nici batuta. Poti mai mult de atat! :)

  7. Anonymous says:

    Felul asta de mancare e un mix dintre chiftelute marinate (aka parjoale cu sos din copilaria mea) si paste.

  8. ildi says:

    it’s so gooooooodddd…mmmhmhmhhh

  9. ildi says:

    e a 3 oara cand fac si e numai vina ta :P
    ca sunt asa de buneee :)

Comenteaza
Follow on Instagram