Porc cu ardei, ananas, susan si sos de soia
Azi am avut un moment de sideratie cand mi-am dat seama ce bucurii de gospodina am dezvoltat. Adica:
- ce bine ca am facut de mancare in 20j de minute
- ce bine ca a ramas si pentru maine, la birou
Dar sa revin la micile bucurii, adica porcu’ de care ziceam in titlu. Vreo 400g de carne de porc taiata fasiute se prajeste in ulei incins, la foc mare, pana-i rumena, apoi se pune de-o parte si in tigaie – respectiv wok – trec doi ardei rosii taiati bucati, o ceapa de asemenea feliata si bucati de ananas dintr-o conserva. Si astea se perpelesc vreo doua minute, cat sa ramana legumele crocante.
Se adauga porcu’ inapoi in tigaie, se arunca o mana de susan, se mai mermelesc putin toate alea si apoi si li se toarna-n cap o zeama facuta din sucul din conserva de ananas + cateva linguri de sos de soia + 1 lingura de otet de vin alb + 1 lingura de amidon. Cand sosul a mai scazut si s-a legat intr-un fel caramelos, treaba-i cam gata.
Se poate manca fix asa sau pe ultimul moment se pot amesteca cu taietei de orez ori de fasole mung, plus niste extra sos de soia.
Porc de pui…? sau pui de porc…?
:D
Ca m-a “confuzat” titlul dupa ce am citit continutul…
probabil e o treaba d’aia care initial se face cu porc si dupa aia e asa de buna ca zici c-ai mancat pui :))
omg, e porc, da’ v-am zis ca-s nedormita. am o revista tare frumoasa care intra azi in tipar! :))
ce revista? :)
GoodFood!
si uite asa am ajuns la zicala “cand o zbura porcu” :)). da’trecem peste. arata delicios si da, e buuun. de cand am descoperit din intamplare ananas & porc, am devenit dependenta!
daca se macereaza porcul/puiul cateva ore inainte sa-l gatesti, o sa iasa o “leguma deosebita”
Buna! Merge si cu ananas proaspat? Nu-s fan conserve…Merci mult!