Salată de sfeclă cu gulie și măr

08 Jan 2019, Cristina Mazilu

A trecut o săptămână din anul ăsta nou și eu tot sunt amorțită de la cum am zăcut două săptămâni pe canapea. Nu regret absolut nimic în afară de cele câteva sarmale care mai sunt în frigider și de care încă nu m-am ocupat.

Ieri a fost prima zi înapoi la studio – s-au făcut planuri, strategii, s-au comparat recordurile înregistrate la mâncat salata boeuf, categoriile viteză și maraton, s-a pus de un Convivial nou pe care o să-l anunțăm mâine aici și aici.

Dar am făcut și o salată, că oricum altceva nu mai eram în stare să produc până nu mi se recablează sinapsele. Astfel că, pentru cei care până acum mâncau gulia doar cu sare (ca și mine), am pregătit această situație rapidă (care mai e și roz pe deasupra!). Eu am mâncat-o goală, că există cel puțin două perechi de pantaloni care nu mă mai încap, iar fetele au măritat-o cu niste pui copt.

INGREDIENTE
4 porții, 15 minute

  • 1 gulie de mărime medie
  • 1½ măr verde
  • 1 sfeclă de mărime medie
  • 20g pătrunjel (sau coriandru) tocat grosier
  • 1 cățel de usturoi dat prin presă
  • 25ml oțet de mere
  • 25ml ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt râșnit

Spală legumele și merele. Curăță de coajă gulia apoi sfecla.

Cu ajutorul unei mandoline, feliază gulia apoi transfer-o într-un bol încăpător.

Îndepărtează miezul cu sâmburi al mărului apoi taie-l fâșii, tot cu ajutorul mandolinei.

Rade sfecla pe latura cu dinți mari a răzătoarei. Transferă totul în bol.

Într-un vas mai mic toarnă oțetul, uleiul de măsline, adaugă usturoiul zdorbit, sare, piper proaspăt râșnit și amestecă până se omogenizează.

Toarnă dressingul în bolul cu legume și măr apoi presară pătrunjelul tocat. Amestecă astfel încat dressing-ul să îmbrace fiecare felie, iar în final salata să aibă o culoare uniformă.

Transferă totul într-o farfurie mare și adâncă apoi servește ca atare sau împreună cu niște pui copt, ori cu un quiche cu somon sau cu o tartă cu praz.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram