Salata de conopida coapta cu masline kalamata si capere

09 Oct 2014, Cristina Mazilu

Pai e ce zice-n titlu – mai vreti si reteta?

 

Atunci luati voi 1 conopida-2-6 (depinde cat de foame va e sau cati oameni vreti sa hraniti), taiati-o in buchetele si stropiti-o cu putin ulei de masline. Incingeti cuptorul la 200°C, puneti conopida intr-o tava (asezati-o intr-o singur strat – daca ingramaditi floretele, nu se vor rumeni) si dati-o la cuptor 20-30 de minute, pana ce capata o culoare auriu-aramie.

Transferati conopida intr-un bol si adaugati (1 mana de masline kalamata (carora le-ati scos samburii), 2 linguri de capere  si 3 linguri de ulei de masline extravirgin (cantitati valabile pentru o singura conopida de marime medie). Amestecati.

Try it with

 

  • mult piper proaspat rasnit
  • fulgi de ardei iute sau pudra de ardei cayenne
  • 1/2 lingurita coaja rasa lamaie

 

 

Aceasta e o reteta pe care am pregatit-o pentru petrecerea de relansare Mazilique.ro. Daca ai nevoie de inspiratie pentru un dinner party, arunca un ochi aici pentru restul retetelor.

Foto – Catalin Georgescu

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Oana R says:

    Buna ideea. Conopida coapta asa simplu nu mai mancasem. De regula o faceam in diverse sufleuri. A fost o salata f buna. S-a solicitat la mine acasa repetarea ei curand :)

  2. […] preferate din planurile alimentare făcute de Ana Naie, food coach. Foto credit: wellplated.com, mazilique.ro, whatagirleats.com, […]

Comenteaza
Follow on Instagram